Gestoofde longhaas met Gember

Gestoofde longhaas met Gember

Longhaas is heerlijk als steak te bereiden, maar ook gestoofd is dit prachtig.

Ingrediënten


  • 2 longhazen van ca. 1000 gram
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Verse zwarte peper
  • Zout
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 6 teentjes knoflook in dunne plakjes
  • 1 Chilipeper zonder zaadjes, gesnipperd
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1,5 eetlepel korianderzaad
  • 1 limoen
  • 1 kaneelstokje
  • 4 overrijpe gepelde tomaten, geprakt met sap
  • 120 ml Rode wijn
  • 1 stuk gember van circa 4 centimeter, gehalveerd
  • 120 ml honing
  • 120 ml sherryazijn of rode wijnazijn
  • 1,5 liter Kippenbouillon
  • 8 takjes dille, samengebonden

Bereiding


  • 1. Neem een grote pan waar beide longhazen naast elkaar in passen. Verwijder de zenen uit de longhaas. Doe dit met een scherp mes en snij in de lengte langs de zeen. U houdt per longhaas 2 langwerpige stukken over.
  • 2. Wrijf de longhazen in met wat olijfolie, peper en zout en bak deze in een (grill)pan rondom goudbruin. Haal de longhazen uit de pan en zet apart.
  • 3. Giet het vet uit de pan af op ongeveer 2 eetlepels na. Doe dit in de grote pan en voeg toe: de ui, knoflook, chilipeper, venkelzaad, korinaderzaad, limoen en kaneelstokje. Verhit dit gedurende 10 minuten op middelmatig vuur tot alles goudbruin is.
  • 4. Voeg de tomaten toe en kook het geheel even door. Schraap ondertussen het aanbaksel onder in de pan, los. Wacht tot de tomaten goed zijn opgelost en voeg dan de longhazen toe.
  • 5. Voeg de wijn toe en kook het geheel tot de helft in.
  • 6. Voeg de kippenbouillon, gember, honing en azijn toe tot de longhazen goed onder water staan.
  • 7. Verlaag het vuur tot het geheel net niet kookt. Voeg de dille toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit gedurende 2 tot 2,5 uur doorstoven op laag vuur tot het vlees helemaal zacht is.
  • 8. Voor het serveren verwijderd u de dille en perst u de limoen uit.
  • 9. Breng eventueel extra op smaak met nog wat peper, zout en azijn.

Serveer dit eventueel met couscous (of rijst) en bonensalade.