Gevulde Papegaaivisfilet met Pesto en lente-ui

Gevulde Papegaaivisfilet met Pesto en lente-ui

De papegaaivis is een smaakvolle, grove vis. Heerlijk op de BBQ of in de (stoom)oven.

Ingrediënten


  • 4 Papegaaivis filets van circa 200 gram (uitlek gewicht)
  • 2 bananen bladeren
  • 350 gram mayonaise
  • 40 gram kant en klare pesto
  • 4 in plakjes gesneden gedroogde chorizoworstjes
  • 2 teentjes knoflook, platgedrukt en fijn gesneden
  • 2 grote champignons gesneden
  • 1 bos lente uitjes in tweeën gesneden (20 gram hiervan opzij zetten)
  • ½ gele ui gesneden
  • Zeezout

Bereiding


  • 1. Verwarm de grill (indirect) voor op 180 graden Celsius.
  • 2. Snij de filets open zodat deze gevuld kunnen worden.
  • 3. Leg een groot stuk aluminium folie op een bakplaat op de aanrecht.
  • 4. De vis aan beide zijden besprenkelen met zeezout.
  • 5. Plaats een bananenblad op de het aluminium folie.
  • 6. Meng de worstjes, knoflook, champignons en de groene en gele ui door elkaar en vul hiermee de visfilets.
  • 7. De mayonaise en de pesto goed mengen.
  • 8. Dan uitsmeren over de visfilets.
  • 9. Leg het andere bananenblad erover heen.
  • 10. Neem nog een stuk aluminiumfolie en vouw deze over het geheel in de vorm van een soort buidel moet wel goed sluiten.
  • 11. Dan de visfilets ongeveer zo'n 30 tot 40 minuten indirect grillen
  • 12. Voorzichtig het aluminiumfolie verwijderen en opdienen met de overgebleven lente ui.