Hele ossenhaas met mosterd-mierikswortelroom

Hele ossenhaas met mosterd-mierikswortelroom

Wellicht een van onze mooiste recepten, namelijk de hele ossenhaas met mosterd-mierikswortelroom. Ontdek de perfecte harmonie tussen malse ossenhaas en de pittige smaak van mosterd-mierikswortelroom. Volg de eenvoudige stappen van dit recept en creëer een sensationeel gerecht dat je gasten zal betoveren. Geniet van de weelde van een heerlijke ossenhaas, verrijkt met smaakvolle saus voor een onvergetelijke eetervaring.

Ingrediënten


  • 1 hele ossenhaas á ca. 1200-1400 gram zonder vlies
  • 200 ml zure room
  • 3 eetlepels Dijon mostrerd
  • 2 eetlepels mierikswortel
  • 2 eetlepels hele groene peperkorrels
  • 2 eetlepels hele rode peperkorrels
  • 2 theelepels grof zout
  • 100 gram gehakte peterselie
  • 60 gram gesmolten boter

Bereiding


  • 1. Meng de room, de helft van de mosterd en mierikswortel in een kom en laat afgedekt in de koelkast staan.
  • 2. Doe de peperkorrels en het zout in een blender en maal dit grof.
  • 3. Meng de peterselie, boter en de rest van de mosterd en wrijf de ossenhaas hiermee in.
  • 4. Bestrooi de ossenhaas daarna met het peper en zout en plaats de ossenhaas in een braadslede en laat dit 24 uur in de koelkast marineren.
  • 5. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  • 6. Braad de ossenhaas gedurende ongeveer 1 uur tot een kerntemperatuur van 52 graden. Gebruik bijvoorbeeld een HERQ Pin Pro thermometer.
  • 7. Haal de ossenhaas uit de oven en laat deze nagaren tot een kerntemperatuur van 55 graden. Verwijder de HERQ pin pro thermometer.
  • 8. Serveer met het roommengsel.