Iberico varkenshaas in sinaasappelsaus met Chardonnay

Iberico varkenshaas in sinaasappelsaus met Chardonnay

Ontdek de weelderige smaken van ons recept voor Iberico varkenshaas in sinaasappelsaus met Chardonnay. Dit luxe gerecht is gekenmerkt door de malsheid van de Iberico varkenshaas, verrijkt met de zoete en zure tonen van sinaasappel, perfect gebalanceerd met een vleugje Chardonnay.

Ingrediënten



Marinade:

  • 2 el olijfolie
  • Sap van twee sinaasappels
  • Schil van één sinaasappel
  • 2 el sojasaus
  • 2 theelepels azijn
  • Beetje cayennepeper
  • Zout

Gekarameliseerde ui:

  • 2 uien
  • 2 el suiker
  • 2 el olie

Bereiding


Marinade:

  • 1. Meng de ingrediënten door elkaar . Kruid het vlees en marineer de solomillo's in dit mengsel in de koelkast, 12 uur.

Solomillo's:

  • 1. Wanneer het bijna tijd is om te dienen, haal je de solomillo's uit de marinade.
  • 2. Aan alle kanten bruinbakken in de hete olie.
  • 3. Haal de varkenshaasjes uit de pan, voeg de marinade toe en laat het 10 minuten indikken boven een hete vlam.
  • 4. Voeg de Chardonnay toe en breng aan de kook.

Gekarameliseerde ui:

  • 1. Snijd de ui in ringen en bak zachtjes met de olie en suiker.
  • 2. Snij het vlees in plakken en serveer met de Chardonnaysaus en gekarameliseerde ui.