In prosecco gegaarde, met walnoot gevulde konijnenbout met kersen en abrikoos

In prosecco gegaarde, met walnoot gevulde konijnenbout met kersen en abrikoos

Ontdek een culinair meesterwerk met ons recept voor in Prosecco gegaarde, met walnoot gevulde konijnenbout, geserveerd met verrukkelijke kersen en abrikozen. Door de subtiele bubbels van Prosecco, gecombineerd met de rijke smaak van walnootvulling en de zoete accenten van kersen en abrikozen is dit recept een waar culinair hoogstandje.

Ingrediënten


  • 4 Konijnenbouten
  • 100 gram walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gehakte rozemarijn
  • 1 theelepel verse, zwarte peper
  • 2 rode uien in blokjes van 2,5 cm
  • 60 gram gedroogde kersen
  • 60 gram gedroogde abrikoos, julienne gesneden
  • 1 fles Prosecco

Overige benodigdheden:

Bereiding


  • 1. Ontbeen de konijnenbout en snij deze over de lengte open. Snij ze niet helemaal door.
  • 2. Doe de walnoten, knoflook, Extra Vierge olijfolie, rozemarijn en peper in een blender. Maal dit tot een gladde pasta is ontstaan.
  • 3. Verdeel deze pasta over de 4 konijnenbouten en rol de bouten op. Knoop de bouten op met wat slagerstouw. Vraag hiernaar bij jouw (online) slager.
  • 4. Doe wat olijfolie in een pan en verhit de olie op hoog vuur. Bak de konijnenbouten aan beide zijden goudbruin. Voeg dan de uien, kersen en abrikozen toe en verwarm dit tot deze zacht worden on ongeveer 5-8 minuten.
  • 5. Voeg de Prosecco toe en zet het vuur laag. Laat dit gedurende 50-60 minuten zachtjes inkoken met de deksel er half op. Mocht het vocht opraken en de konijn nog niet gaar genoeg kan je wat extra water toevoegen.
  • 6. Zodra de bouten gaar zijn haal je deze uit de pan, snij je het touw eraf en plaats je deze op een bord. Garneer met de ui, kersen en abrikozen.