In rode wijn gemarineerde hertenbiefstuk

In rode wijn gemarineerde hertenbiefstuk
Fijne smakencombinatie met hert. Hou rekening met een halve dag marineren in de koelkast

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 8 personen)

 

8 stuks hertenbiefstuk

480 ml extra Virgin olijf olie

240 ml soja saus

160 ml rode wijn azijn

180 ml vers geperst citroensap

180 ml Worcestershire saus

2½ teentjes knoflook gepeld en geplet

15 gram vers gesneden peterselie

30 gram droge mosterd

15 gram zeezout en meer indien gewenst

10 gram vers gemalen zwarte peper en meer indien gewenst

Bereiding

Bereidingswijze

  1. Neem een grote schaal
  2. Meng hierin alle ingrediënten (behalve de steaks)
  3. Voeg na het mengen de steaks toe en dek af met plastic folie
  4. Gedurende 8 tot 12 uur in de ijskast zetten
  5. Verwarm een grillpan
  6. Haal de steaks uit de marinade
  7. Naar smaak zout en peper toevoegen
  8. Bak de steaks medium in 4 tot 5 minuten wel een keer per zijde draaien
  9. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten