•  
  Kies zelf je leverdag
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Kerstrecept lamsrack

Een mooi recept voor een heerlijke lamsrack. Dit recept dat werd gebruikt tijdens de viering van 100 dagen Obama als president. De lamsracks zelf kun je ook als kado geven.

Kerstrecept lamsrack

Bereidingstijd: 540 minuten

Ingredienten

2 frenched lamsracks
    
3 verse takjes rozemarijn
    
1/2 bos verse tijm
    
5 eetlepels extra-virgine olijfolie

Bereiding

1.     Snij voorzichtig een diagonaal ruitpatroon in de vleeskant van het lamsrack, met een scherp mes. Meng de kruiden met drie eetlepels olijfolie en wrijf het vlees ermee in. Flink wat peper erover en dan in een afgedekte ovenschaal minimaal 8 uur in de koelkast.

2.     Verwarm de oven voor op 220 graden en plaats een rooster in het midden. De folie eraf halen en flink zouten.  Laat de ramsracks op kamertemperatuur komen terwijl de overn voorverwarmd, minstens 20 minuten. Vervolgens afdeppen met keukenpapier.

3.     Verwarm een koekenpan op middelmatig vuur. Als de pan heet is doe er twee eetlepels olijfolie in.

4.     Plaats de lamsracks in de pan met de vleeskant naar beneden en braad tot ze licht gebruind zijn, ongeveer zes minuten. Haal van het vuur af en zet de racks rechtop in de pan door ze tegen elkaar te zetten met de botten kruislings. De vleeskanten naar buiten.

5.     Plaats de pan in de oven en rooster ze 15 minuten. Zet de temperatuur dan lager op 160 graden. Blijf roosteren totdat de interne temperatuur van het vlees 60 graden is, iets langer voor medium. Verwijder de racks uit de oven en laat ze 7 minuten nagaren. Snij vervolgens dubbele koteletjes en serveren maar!

Rating: , gebaseerd op beoordelingen.