Kipfilet suprême met een krokant korstje

Kipfilet suprême met een krokant korstje

Ervaar de perfecte fusie van sappigheid en knapperigheid met ons recept voor Kipfilet Suprême met een krokant korstje. Ontdek de kunst van het bereiden van malse kipfilet, gehuld in een heerlijk krokant jasje. Met eenvoudige stappen tover je dit smaakvolle gerecht op tafel, waarbij elke hap een feest van texturen en smaken is. Laat je culinaire creativiteit bloeien met dit verrukkelijke recept voor een onweerstaanbare maaltijd.

Ingrediënten


Bereiding


  • 1. Naar smaak de kipfilet met peper en zout bestrooien.
  • 2. Neem een grote plastic zak en doe hier de olijfolie, de platgedrukte knoflook, oregano, tijm en de rozemarijn.
  • 3. Voeg vervolgens de kip toe en marineer het geheel goed.
  • 4. Sluit de plastic zak en leg deze minimaal 2 uur in de koelkast.
  • 5. Voor nog een beter resultaat kun je de kip ook een hele nacht in de koelkast leggen.
  • 6. Haal de kipfilet uit de zak en even de overtollige marinade laten uitdruppen.
  • 7. Neem een bord en leg hier de kipfilet op.
  • 8. Vervolgens neem een grote braadpan met extra dikke bodem en zoek er een pan bij die in de grote braadpan past!
  • 9. Giet de zonnebloemolie in de grote braadpan op hoog vuur.
  • 10. Plaats de kipfilet met vel naar beneden in de pan. Leg er een laagje aluminiumfolie overheen en plaats er de andere pan bovenop.
  • 11. Verlaag vervolgens het vuur naar middelhoog en bak de kip tot deze goudbruin is. Duurt ongeveer zo'n 5 minuten.
  • 12. Haal de pan eruit en verwijder het aluminium folie, draai de kip om en bak deze verder af tot een kerntemperatuur van 72 graden Celsius in ongeveer 5 minuten.
  • 13. Haal de kip uit de pan leg deze op een voorverwarmd bord gedurende 10 minuten.
  • 14. Neem een platte pan, voeg de wijn en de gesneden knoflook toe en laat het geheel aan de kook komen.
  • 15. Met een pollepel over de bodem schrapen zodat niets verloren gaat en zo'n 4 minuten laten koken.
  • 16. Vervolgens de boter in stukjes toevoegen en goed roeren met een garde totdat het hen gladde saus is.
  • 17. Leg de kipfilets op de voorverwarmde borden en lepel de saus over de kipfilets.