Lamsschouder met ansjovis en rozemarijn
> 3 uren
4 personen
Gemiddeld
Oven
De prachtige smaak van lam met een zout randje van ansjovis
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 3-4 personen)
1 hele Lamsbout
4 rozemarijn takjes, zonder blaadjes
4 teentjes knoflook, geplet
3 ansjovisfilet in olie (afgegoten) en fijn gesneden
30 ml olijfolie
2 citroenen, gehalveerd
20 gram uitgelekte kappertjes
2 middelgrote rode uien, in partjes gesneden
Klein glas witte wijn
Bereiding
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°
- Neem een middelgrote schaal. Snij de takjes rozemarijn fijn en meng dit met de knoflook, kappertjes, ansjovis, olijfolie, schil van een citroen (rest van de citroen bewaren)
- Maak 3 tot 4 inkepingen bovenop de lamsbout en wrijf in met het kruidenmengsel
- Neem een ovenvaste braadslede en verdeel hierin de uien
- Knijp de overgebleven citroen uit en doe de halve schillen in de braadslede
- Zet de braadslede met de lamsbout gedurende een uur in de oven
- Giet de witte wijn over de lamsschouder
- Daarna nog 3 uur in de oven laten garen totdat het vlees lekker mals is
- Gedurende een kwartiertje nog laten rusten en uitserveren met restjes uit de braadslede