Lamsschouder met ansjovis en rozemarijn

Lamsschouder met ansjovis en rozemarijn
De prachtige smaak van lam met een zout randje van ansjovis

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 3-4  personen)

 

1 hele Lamsbout 

4 rozemarijn takjes, zonder blaadjes

4 teentjes knoflook, geplet

3 ansjovisfilet in olie (afgegoten) en fijn gesneden

30 ml olijfolie

2 citroenen, gehalveerd

20 gram uitgelekte kappertjes

2 middelgrote rode uien, in partjes gesneden

Klein glas witte wijn

Bereiding

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°
  2. Neem een middelgrote schaal. Snij de takjes rozemarijn fijn en meng dit met de knoflook, kappertjes, ansjovis, olijfolie, schil van een citroen (rest van de citroen bewaren)
  3. Maak 3 tot 4 inkepingen bovenop de lamsbout en wrijf in met het kruidenmengsel
  4. Neem een ovenvaste braadslede en verdeel hierin de uien
  5. Knijp de overgebleven citroen uit en doe de halve schillen in de braadslede
  6. Zet de braadslede met de lamsbout gedurende een uur in de oven
  7. Giet de witte wijn over de lamsschouder
  8. Daarna nog 3 uur in de oven laten garen totdat het vlees lekker mals is
  9. Gedurende een kwartiertje nog laten rusten en uitserveren met restjes uit de braadslede