Lamszadel met rozemarijn en citroen

Lamszadel met rozemarijn en citroen
Genieten van zacht lamsvlees met dit traditionele recept. Hou rekening met een nachtje marineren in de koelkast

Ingrediënten

2 kg  lamszadel


Grote bos rozemarijn
3 gesneden teentjes knoflook
2 citroengras stengels zonder het houten gedeelte in de lengte door de helft gesneden
Sap van 3 geperste citroenen
200 ml olijfolie
Zeezout naar smaak toevoegen
Vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
Slagerstouw

Bereiding

Snij de lamszadel open en leg in d lengte van het gewricht de rozemarijn, knoflook en het citroengras naar smaak zout en peper toevoegen
Dan zo strak mogelijk terugrollen en vastzetten met slagerstouw eventueel nog wat vet wegsnijden
Meng het sap van de citroen met de olijfolie en lak de het lamszadel hiermee
Een nacht in de koelkast laten staan daarna op kamertemperatuur laten komen en het zadel uit de marinade halen
Stook de barbecue flink op en als de vlammen dan gereduceerd zijn het zadel aan de zijkant van de kolen leggen (indirect garen)
45 minuten voor medium rare regelmatig draaien en langer als je het lamszadel well done wil
Haal het lamszadel van het vuur en leg deze op een bord en laat het nog 10 minuten rusten
Nog wat vers geperst citroensap erover gieten en dan uit serveren