Langzaam gegaarde Livar sukade met Jalapenos
> 2 uren
2 personen
Moeilijk
BBQ/oven
Lekker pittig recept met smaakvolle Livar Sukade.
Ingrediënten
Ingrediënten (voor circa 3 personen)
• 2 jalapenos
• 4 teentjes knoflook
• 1 1/2 theelepel zeezout
• 2 eetlepels azijn
• 1/4 kopje olijfolie
• Livar sukade ca. 700 gram
Bereiding
Bereidingswijze:
1. Meng de jalapenos, knoflook, zout en azijn in een keukenmachine. Doe het in een grote kom en roer er
olijfolie doorheen.
2. Gebruik een mes om ondiepe sneden in de sukade te kerven. Bedek het vlees rondom met de marinade.
Laat 6 uur in de koelkast staan.
3. Verwarm de oven of barbecue voor op 150 graden. Op de bbq: gebruik de indirecte methode.
4. Leg het vlees in een ovenschaal. Giet de rest van de marinade erover. Gaar onbedekt in de voorverwarmde
oven of indirect op de barbecue gedurende 1,5 uur of tot een kerntemperatuur van 63 graden. Haal uit de
oven en laat het 10 minuten rusten alvorens te snijden.