Livar Rollade met Maiskoekjes

Livar Rollade met Maiskoekjes
Lekkere rollade met zelfgemaakte maiskoekjes en BBQ-saus

Ingrediënten

1 st Livar (mini) rollade
40 gr Roomboter
2 et Olijfolie

Maiskoekjes 8 stuks a 80 gr
120 gr maïskorrels uit blik
120 gr bloem
120 gr maisbloem
1,5 tl suiker
1 tl bakpoeder
0,5 tl zeezout
1,5 dl melk
35 gr gesmolten boter
1 ei
1 tl olijfolie
10 takjes koriander
1 kleine rode peper
40 gr parmezaan

Korean BBQ-saus
90 gr bruine basterdsuiker
120 gr soya saus
1 el rijstazijn
1 tl sambal
1,5 tl sesamolie
1 cm verse gember
2 tn knoflook
1 el maizena
1 el water

Bereiding

Bereidingswijze Korean bbq-saus:
Weeg alle ingrediënten af voor de bbq saus.
Verwarm alle ingrediënten (behalve de maizena en het water) in een steelpannetje op het vuur en breng het aan de kook.
Meng de maizena met het water.
Wanneer alle suiker is opgelost en de saus zachtjes kookt, gaan we al roerend de maizena toevoegen. Zorg dat je blijft roeren totdat de saus weer zachtjes kookt.
Laat de saus afkoelen en bewaar hem in een gesteriliseerde pot in de koelkast.

Bereidingswijze Maiskoekjes:
Weeg alle ingrediënten af voor de maiskoekjes.
Snijd de rode peper fijn en hak de takjes koriander fijn.
Smelt de boter en meng daarbij het ei en de melk. Roer het mengsel los met een garde.
Doe in een grote kom de gezeefde bloem en de maisbloem. Voeg hieraan toe de suiker, het bakpoeder en het zeezout.
Meng het droge gedeelte door elkaar.
Voeg nu de maïskorrels, de rode peper, parmezaan, koriander & olijfolie toe en meng goed met elkaar.
Voeg als laatste het natte deel toe ( ei, melk & boter) meng nu het beslag tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Weeg 80 gram af op de weegschaal en vorm met je hand of met een ring de koekjes. Bak de maiskoekjes in een pan met olie of boter naar eigen keuze.
Serveer op een bord samen met de Koreaanse bbq saus.

TIP: Ook heel lekker bij de maiskoekjes is creme fraiche gemengd met zeezout, peper, citroensap & gehakte koriander.

Bereidingswijze livar rollade:
Haal de livar rollade ruim een uur van tevoren uit de koeling en laat hem op kamertemperatuur komen.
Smelt in een koekenpan de boter en olijfolie.
Wanneer de boter gesmolten en bruin is gaan we de rollade aanbakken op medium vuur.
Gebruik een deksel op de pan zodat de warmte kan doordringen naar de kern van de rollade.
Rol de rollade na 1-2 minuten elke keer een stukje om en plaatst de deksel erop, net zolang totdat je rond bent en de rollade rondom goudbruin is.
Controleer aan de hand van een thermometer of de rollade ongeveer 60-63 °C heeft bereikt.
Haal dan de rollade uit de pan en laat hem 15-20 minuten rusten, trancheer de rollade in mooie plakken.
Serveer de rollade samen met de maiskoekjes en de bbq saus.