Pasta met Picnic luchtgedroogde worstjes

Pasta met Picnic luchtgedroogde worstjes

Heerlijke frisse pasta met de gedroogde Picnic worstjes. Snel, makkelijk en lekker!

Ingrediënten


  • 3 pakken picnic worstjes classic, chili en/of knoflook (alle combinaties mogelijk)
  • 200 gr pasta
  • 4 tomaten
  • 100 gram tomatenpuree
  • 3 paprika’s
  • 2 eetlepels (zwarte) olijven
  • 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Gedroogde oregano
  • (Eventueel zongedroogde tomaat)

Bereiding


  • 1. Snij de paprika in blokken en meng deze met de oregano en de olijfolie en laat dit vervolgens 30 minuten intrekken.
  • 2. Als de marinade is ingetrokken kan worden begonnen met het koken van de pasta volgens de verpakking.
  • 3. Snijd ondertussen de picnics in lengtes van 5 cm en de tomaten in grove blokken.
  • 4. Rooster de paprika vervolgens 5 minuten op hoog vuur en zet daarna het vuur laag.
  • 5. Vervolgens de tomatenblokken, tomatenpuree en picnics aan toevoegen. Laat dit nog 8 minuten zachtjes pruttelen.
  • 6. Schep de pasta erdoor en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de pasta met (zwarte) olijven, geroosterde pijnboompitten en eventueel zongedroogde tomaten.