Patrijs in rode wijn en kaneel

Patrijs in rode wijn en kaneel
Spannend gerecht met een patrijs. Vaak weet men niet hoe je dit goed moet klaarmaken en daarme missen ze die heerlijke smaak.

Ingrediënten

Ingrediënten (2 personen):

2 patrijzen goed wassen en droog deppen

2 eetlepel olijfolie en nog een scheutje extra

200 gram Cherry tomaatjes

150 ml water

3 knoflookteentjes, fijngesneden

100 ml witte wijn

2 theelepels tomatenpuree

1 eetlepel honing

1 theelepel geconcentreerde kippenbouillon poeder (Knorr)

Handje zwarte olijven (kalamata)

1 stokje kaneel

Paar takjes peterselie als garnering

Zeezout

Versgemalen zwarte peper

Bereiding

Bereidingswijze:

 

  • Neem een koekenpan en verwarm de olie en bak de patrijzen rondom mooi bruin
  • Haal de patrijzen uit de pan en leg ze op een bord.
  • Bak de knoflook totdat deze zacht is.
  • Voeg de wijn toe en aan de kook brengen. Voeg vervolgens de tomatenpuree, honing, bouillonpoeder, Cherry tomaatjes, de olijven en het kaneelstokje toe. Naar smaak peper en zout toevoegen.
  • 150 ml water toevoegen en de patrijzen terug in de pan, deksel erop en het laten sudderen gedurende zo’n 20 minuten op laag vuur.
  • Af en toe door roeren en indien nodig nog wat water toevoegen.
  • Haal de patrijzen uit de pan en leg ze op een voorverwarmd bord.
  • Als garnering wat gesneden peterselie over patrijzen verdelen. Schenk de saus om de patrijs heen.