Pekingeend Pannenkoekjes

Pekingeend Pannenkoekjes
De welbekende pannenkoekjes met pekingeend en gesneden groente.

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 4 personen):

2 eendenborstfilet van 200 gram per stuk
6 bosui in dunne reepjes gesneden
3 wortels in dunne reepjes gesneden
1 komkommer in dunne reepjes gesneden
1eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstwijn of droge sherry
½ theelepel 5 kruidenmix
½ theelepel witte peper
Beef&steak Oriental Hog Bbq saus
Kant en klare kleine pannenkoekjes

Extra benodigdheden:

Aluminiumfolie

Bereiding

Snij de groentes
Dep de eendenborstfilet droog met keukenpapier
Neem een schaaltje en meng de sojasaus, rijstwijn, 5 kruidenmix en de witte peper
Snij de vetlaag kruislings in van de eendenborstfilet
Marineer de filets en laat deze minimaal 1 uur buiten de koelkast staan
Oven voorverwarmen op 175° graden
Plaats een koekenpan op hoog vuur en goed warm laten worden
Bak de filets zo’n 5 minuten aan op de vetkant
Als de vetlaag dunner wordt vuur laag zetten
Draai de filets om en bak deze gedurende enkele minuten
Plaats filets in de ovenschaal en zet deze 15 minuten in de oven, regelmatig bedruipen met het eigen vet
Haal de ovenschaal uit de oven en bedek deze met aluminiumfolie en nog zo’n 5 minuten laten nagaren
Stoom de pannenkoekjes
Als laatste de filets in de dunne plakjes snijden en uitserveren op een leuke schaal met de groentes, Oriental Hog saus in schaaltje en de pannenkoekjes