Pico de Gallo met gegrilde ananas

Pico de Gallo met gegrilde ananas
Fris, pittig bijgerecht voor een zomerse BBQ.

Ingrediënten

3/4 deel Verse ananas
2 st Verse perzik
2 st Jalapeno peper
1 st Rode ui
1 st Limoen sap + rasp
1/2 bosje verse koriander
zeezout

Bereiding

Maak de BBQ klaar om indirect te roken op 100°C.
1: Maak de ananas schoon en rook deze samen met de perzik & jalapeño op de BBQ gedurende 15 minuten. Verhit daarna de bbq naar 200°C en rook in totaal nog 20 minuten. Gebruik hiervoor Appelhout of Kersenhout bijvoorbeeld.
2: Snijd de rode ui zo fijn mogelijk en hak de koriander. Rasp de schil van de limoen eraf en pers het sap eruit.
3: Wanneer de ananas, perzik & jalapeño zijn afgekoeld, snij je ze in gewenste blokjes. Meng de gesneden ingrediënten met de rode ui, koriander, limoen rasp & sap. Wanneer je van pittig houd laat je de zaadlijsten van de jalapeño peper erin zitten, anders verwijder je ze helemaal of deels.
4: Breng op smaak met zeezout.
5: Bewaar in een schaaltje.