Pittige en zoete Flank Steak

Pittige en zoete Flank Steak

Leuke variatie met flank steak. 2 Mooie smaken en voor ieder wat wils. Hou rekening met 2 uur marineren.

Ingrediënten


  • 800 gram Flank Steak
  • 2 kleine sjalotjes grof gesneden
  • 10 gram verse gember fijn gesneden
  • 1 verse jalapeño peper (zonder zaadjes ) grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 10 gram bruine suiker
  • 30 ml olijfolie extra virgin
  • Zeezout
  • Geraspte schil van een halve limoen
  • 5 ml hete saus

Bereiding


  • 1. Neem de sjalotjes, gember, jalapeño, knoflook, suiker, schil van de limoen, en de hete saus en doe deze in een blender/staafmixer.
  • 2. Tijdens het mengen de olijfolie toevoegen, en verder mengen totdat het een gladde massa is.
  • 3. Kruid de flank steak met zout.
  • 4. Neem een grote schaal en leg de flank steak in de schaal en giet de marinade erover heen.
  • 5. Sluit de schaal goed af en laat het zeker 2 uur, bij voorkeur de hele nacht in de koelkast staan.
  • 6. Neem een grote koekenpan en doe bak de flanksteak in 5 minuten per zijde gaar op half hoog vuur.
  • 7. Laat het daarna nog 5 minuten rusten op een plank, daarna in dunne plakken snijden en serveren.