Pork Belly Burnt Ends

Pork Belly Burnt Ends
Het welbekende BBQ recept met de langzaam gegaarde buikspekjes.

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

Neem 1,5 tot 2.5 kg BBQ buikspek zonder zwoerd

150 gram Beef&Steak Dust2Dust

150 gram boter in plakjes

90 gram bruine suiker of Darkhorse Whiskey/Chili suiker voor een extra lekker smaakje

85 gram honing Ingrediënten om te glaceren:

285 ml Three Little pigs Competition BBQ Sauce of NOSKOS BBQ Sauce

70 ml appelsap

70 ml appelgelei

Kersen Chunks

Bereiding

Zorg dat de temperatuur van de barbecue/smoker tussen 110°C en 130°C staat voor indirect bereiden

Voeg 2 a 3 kersen chunks toe voor de rooksmaak

Haal het buikspek uit de verpakking en snij deze in blokjes

Kruid deze met de rub

Doe de blokjes in een ovenvaste schaal of op een verhoging en plaats deze op de barbecue/smoker

Rook het geheel zo’n 2 tot 2½ uur

Neem een aluminium pan en voeg de gerookte blokjes buikspek toe

Voeg de bruine suiker en de honing toe

De plakjes boter hier en daar tussen de blokjes stoppen

Bedek de pan met aluminiumfolie en zet deze terug op de barbecue /smoker en laat het nog een uur tot 1½uur garen totdat het lekker mals is.

Giet het vocht uit de pan in een schaaltje en voeg de sauce , appelsap en gelei toe

Meng het geheel en laat nog circa 5-10 minuten doorgaren