Ree Wellington

Ree Wellington
Een smaakvolle variatie op de Beef Wellington

Ingrediënten

Voor 4 personen:

500 gr reehaas (of hertenhaas)

1 verpakking bladerdeeg op rol 

1 st ei

250 gr paddestoelen

2 st sjalot

2 teentjes knoflook

200 gr spinazie

100 gr parmaham

2 eetlepel nine pepers of andere peper soorten

Bereiding

1: Weeg alle ingrediënten af

2: Snipper de sjalot en de knoflook en fruit deze aan totdat ze lichtbruin zijn gekleurd. Laat het helemaal afkoelen

3: Breng een ruime pan met water aan de kook en blancheer hierin de spinazie voor 30-40 seconden. Giet af en spoel de spinazie goed koud. Zet het op een zeef en druk aan zodat al het vocht eruit is

4: Snijd de paddenstoelen en bak deze op hoog vuur goed bruin. Bak net zolang totdat al het vocht wat uit de paddestoelen komt weer is opgenomen

5: Haal het vlees uit de verpakking en laat deze op kamertemperatuur komen. Ontvlies eventueel en smeer de haas in met de nine pepers

6: Rol de bladerdeeg uit en laat dit 15 minuten even bijkomen

7: Leg de plak bladerdeeg horizontaal voor je neer. Leg hierop de plakjes parmaham. Verdeel hierover de uitgeknepen spinazie, paddenstoelen en sjalotjes

8: Leg nu aan de onderkant (dus op de vulling) het vlees neer. Pak het bladerdeeg op en rol en hertenhaas in het bladerdeeg. Zorg ervoor dat je dit met enige druk doet zodat het bladerdeeg strak om de haas heen zit

9: Vouw de twee buitenkantjes onder de rol zodat de wellington geheel is afgesloten.

10: Smeer de wellington in met het losgeklopte ei.

11: Bak de wellington in een heteluchtoven op 220 C° gaar tot een kerntemperatuur van 52C°- 54C°. 

12: Serveer de wellington met aardappelpuree, stoofpeer en spruitjes. Eet smakelijk!