Brisket burger op een zelfgemaakt Paninibroodjes met Chianti-Ketchup

Brisket burger op een zelfgemaakt Paninibroodjes met Chianti-Ketchup

Zelfgemaakte broodjes en zelfgemaakte ketchup in combinatie met een heerlijke Brisket burger.

Ingrediënten


Het brood (Melk panini):

  • 10 gram gedroogde gist
  • 20 gram basterdsuiker
  • 50 gram boter
  • 250 gram meel
  • 95 ml melk
  • 1 ei, geklutst
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

De Chianti Ketchup:

  • 500 ml tomatenpasta
  • 200 ml rode wijn azijn
  • 0,2 gram basterd suiker
  • 150 ml Chianti (Rode wijn)

Bereiding


De Chianti Ketchup:

  • 1. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een pan.
  • 2. Breng al roerend aan de kook
  • 3. Laat het 45 minuten sudderen, af en toe roeren. Na 45 minuten af en toe roeren wordt de pasta dik.

De panini:

  • 1. Voeg de gist en het meel samen in een kom. Voeg 60 ml lauw water toe.
  • 2. Roer dit tot het een gaat schuimen. Voeg daarna de rest van de bloem, suiker en melk toe. Voeg vervolgens nog 1 theelepel fijn zeezout toe.
  • 3. Mix dit tot een pasta, voeg de boter als laatste toe.
  • 4. Zet opzij voor 1 uur, het deeg zal uitzetten.
  • 5. Verwarm de oven op 180 graden.
  • 6. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en maak er ovalen vormen van. Snij een inkeping aan de bovenzijde van de broden.
  • 7. Plaats de panini’s op bakpapier en zet ze voor 1 uur in de oven.
  • 8. Haal de panini’s uit de oven en besmeer deze met het geklutste ei voor een mooie bruine laag. Strooi de sesamzaadjes eroverheen en plaats de panini’s weer terug in de oven voor 25 minuten.

De burger:

  • 1. Verhit een koekenpan met olijfolie.
  • 2. Voeg de burgers toe.
  • 3. Bak 3-4 minuten aan beide zijde voor medium-rare.
  • 4. Voor serveren even laten rusten met olijfolie. Serveer de burger op de panini, met salade en de Chianti ketchup