Santa Maria Style Tri-Tip met gegrilde groenten

Santa Maria Style Tri-Tip met gegrilde groenten
Een smakelijk recept met één van de vergeten stukken rundvlees; de Tri-tip of Ezel of Liesstukje.

Ingrediënten

Ingrediënten (voor circa 6-8 personen)
2 Tri-Tip van circa 800-900 gram

1 eetlepel zout

1 eetlepel zwarte peper

1 eetlepel knoflookpoeder

1 eetlepel uienpoeder

1 theelepel cayennepeper

1 eetlepel gedroogde oregano

1 theelepel rozemarijn

½ theelepel salie

1 bosjes groene asperges (licht gekookt)

2 courgettes

2 rode paprika

Bereiding

Bereidingswijze:

 

1)      Mix alle kruiden goed door elkaar.

2)      Snij overtollige vliezen van de tri-tip. Laat het vet zitten, dit zorgt voor meer smaak!

3)      Leg de tri-tips in een hoge schaal en smeer de kruiden goed over de tri-tip zodat deze mooi bedekt is. Laat op kamertemperatuur komen.

4)      Zet een (grill)pan op hoog vuur of directe verhitting op een barbecue en grill de tri-tip aan beide kanten circa 3-4 minuten. Zorg dat de kruiden niet verbranden. Om dit te voorkomen kan de tri-tip ook met olie worden ingesmeerd.

5)      Neem de tri-tip van het vuur. Zet het vuur nu laag en laat de tri-tip, met de vetkant boven, langzaam doorgaren.Bij een barbecue kunt u de tri-tip nu indirect afgaren.

6)      Zorg voor een kerntemperatuur van circa 55-57 graden. Haal vervolgens de tri-tip van het vuur en laat deze 5-10 minuten rusten. De kerntemeratuur zal dan nog circa 5 graden stijgen.

7)      Snij de tri-tip in plakken. Zorg dat u op de draad snijdt!

8)      De groenten in grote plakken snijden van circa 0,5 cm dik. Olijfolie, peper en zout naar smaak en direct grillen op niet al te hoge temperatuur. Een grillmatje voor op het rooster werkt perfect. Hiermee voorkomt u dat de plakken groenten tussen het rooster glijden als u een barbecue gebruikt.

 

Eet smakelijk