Skirt Steak Tortilla

Skirt Steak Tortilla
Zo smaakvol heb je tortilla's nog nooit gehad. Lekker met Pico de Gallo en Smoked Habanero Salsa

Ingrediënten

600 gr Skirt steak
100 gr Cheddar kaas, geraspt
100 gr Gruyere kaas, geraspt
8 Blauwe Tortilla’s of tortilla’s naar eigen smaak
Ijsbergsla, fijn gesneden

Skirt steak marinade:
2 el Witte wijn azijn
6 el Olijfolie
1 st Limoen (sap)
1 el Habanero hot saus
2 el Honing
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
1 tl Zeezout
1 tl Zwarte peper

Bereiding

1: Meng alle ingrediënten voor de steak marinade behalve de olijfolie, laat het mengsel een half uur staan en voeg daarna de olijfolie toe en roer goed door.
2: Leg de skirt steak in een schaal en verdeel de marinade eroverheen. Laat het minimaal 2 uur marineren of langer, draai af en toe de skirt steak even om.
3: Verwarm de bbq voor op 200°C voor direct grillen en grill de skirt steak voor medium rare 6 minuten aan elke kant.
4: Laat de skirt steak rusten onder een stukje aluminium folie.
5: Leg de tortilla’s kort op de bbq zodat ze een beetje warm worden. Of verwarm in de magnetron, zoals beschreven op de verpakking.
6: Snijd de ijsbergsla zo fijn mogelijk en leg een beetje op de tortilla. Schep hierover wat gegrilde ananas pico de Gallo, en leg daarboven op de dun gesneden Skirt steak. Strooi over de open tortilla’s wat geraspte cheddar en Gruyere kaas. Garneer met koriander.
7: Serveer de tortilla’s met smoked habanero salsa.