Smoked Iberico Buikspek

Smoked Iberico Buikspek
Smaakvol gerecht met een heerlijk stukje Iberico Buikspek. Take it slow!

Ingrediënten

voor circa 4 personen
 
1 stuk buikspek in dit recept gebruiken wij Iberico buikspek circa 750 gram
3 takjes rozemarijn
2 teentjes knoflook
1 theelepel mosterd
3 eetlepels olijfolie
rode en zwarte peper uit de molen

Bereiding

1)      Hak de rozemarijn fijn en meng met de knoflook, mosterd en olijfolie in een kom
2)      Giet deze marinade over het buikspek en plaats in een afsluitbare plastic zak.
3)      Plaats het buikspek in de koelkast en laat het een nacht staan.
4)      Haal het stuk uit de zak en laat een uur rusten om op temperatuur te komen.
5)      Zet het buikspek op een indirecte plaats van de barbecue, op 110 graden, gebruik houtsnippers voor de rooksmaak.
6)      Laat het stuk 3 uur garen tot een kerntemperatuur van 68 graden celsius.
7)      Laat de varkensbuik 15 minuten rusten onder een dakje van folie.
8)      Serveer in blokken op een schaal met een paar drupjes Stockyard Hill Country en gegrilde groenten naar keuze.