•  
    Kies zelf je leverdag
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Sous Vide Dry aged entrecote

Dry Aged Entrecote sous vide bereid

Sous Vide Dry aged entrecote

Bereidingstijd: 120 minuten

Ingredienten

1 dry aged entrecote van circa 300 gram

Noskos kruiden de Steak

15 gram ongezouten boter

Ingrediënten voor de germolate

1 citroen

30 gram verse gehakte peterselie

30 ml extra virgin olijfolie

Halve teen knoflook fijngesneden

Zeezout naar smaak toevoegen

Versgemalen zwarte toevoegen

Bereiding

Neem een sous vide bak en vul deze met koud water

Stel het apparaat in op 58° en laat het water op de gewenste temperatuur komen

Kruid de entrecote met de Griekse kruiden en naar smaak zout en peper toevoegen

Neem een grote sous vide zak of afsluitbare zak en voeg de entrecote toe en sluit deze

Leg de zak in de sous vide bak als deze op temperatuur is en stel de timer in op 100 minuten

Als de timer afloopt de zak uit het water halen

Haal de entrecote eruit en dep deze droog met een doek of keukenrol

 

Neem een ijzeren koekenpan laat deze op halfhoog vuur warm worden (circa 5 minuten)

Voeg de boter toe en bak de entrecote gedurende lekker bruin gedurende 1 minuut (30 seconden per kant)

Leg de steak op een bord en laat deze nog en een minuut of 5 rusten

 

Bereiding Germolate

 

Neem een kleine schaal en voeg hier de peterselie, olijfolie, knoflook aan toe

Pers de citroen en voeg het sap van de ½ citroen toe

Het geheel door elkaar mengen

 

Uit serveren met aardappelpuree en de gremolate

 

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.