Spaanse lams T-Bone met knoflook

Spaanse lams T-Bone met knoflook
Smaakvolle Lams T-Bones. Makkelijke porties en ook een heerlijke tapas!

Ingrediënten

Ingrediënten: (voor 4 personen)

 

1000 gram T-bone in dit recept gebruiken wij Lams T-Bones

45 ml olijfolie extra virgin

10 kleine tenen verse knoflook, gehalveerd

30 ml vers citroensap

Paar takjes gesneden peterselie

Snufje gedroogde tijm

45 ml water

1 rode Spaanse peper zonder zaadjes

Zeezout

Vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Bereidingswijze:

  1. Kruid de T-bones met zout, peper en een snufje tijm.
  2. Verwarm de olie in een grote koekenpan totdat de olie glinstert.
  3. Doe de t-bones in de pan met de knoflook en bak alleen de onderkant op matig vuur bruin in ongeveer 3 minuten.
  4. Draai de t-bones en de knoflook om en bak de andere kant ook bruin, voor medium is dit ongeveer 2 minuten.
  5. Haal T-bones uit de pan en leg ze op een voorverwarmd  bord, de knoflook blijft achter in de pan.
  6. Voeg het water, citroensap, peterselie en de geplette rode Spaanse peper toe en bak dit een minuut op hoog vuur.  Goed met de pollepel over de bodem gaan zodat vast gebakken stukjes los komen. Laat iets indikken.
  7. Schenk de saus uit de pan over de lams T-bones.