Sriracha Mayonaise

Sriracha Mayonaise
Met dit recept maak je zelf de allerlekkerste Sriracha mayonaise

Ingrediënten

250 gr Mayonaise
125 gr Hete rode pepers
110 ml Natuur azijn
1 tl Zeezout
2 el Palmsuiker
2 tn Knoflook
1 st Bosui, fijn gesneden
2 el Plantaardige olie
Optie: citroengras 1/2 stengel, gember 1 cm

Bereiding

1: Snijd de pepers & knoflook en meng deze met het zout & 1 el azijn. Zet dit een nacht in de koelkast om de smaak van de pepers wat subtieler te maken. Verwijder eventueel enkele zaadlijsten om het iets milder te maken.
2: Bak in een koekenpan de volgende dag de pepers aan in 2 el plantaardige olie en voeg de palmsuiker toe. Laat dit oplossen en laat het 30 minuten lekker sudderen. Voeg ook de rest van de azijn toe, kook in totdat de azijn bijna is opgelost. Voeg hier ook de eventuele opties toe zoals; citroengras of gember.
3: Blender het geheel helemaal fijn en doe het door een zeef, zorg dat er zoveel mogelijk door de zeef gaat.
4: Laat het afkoelen, bewaar in een afsluitbaar flesje.
5: Meng de mayonaise met 2 tl Sriracha (of meer wanneer je van extra pittig houdt) en de fijn gesneden bosui. Proef na en breng anders op smaak met zeezout.