St. Patrick's Day Corned Beef

St. Patrick's Day Corned Beef
Corned Beef is een traditioneel Iers gerecht. Maak het zelf met brisket.

Ingrediënten

De Corned Beef die je ingeblikt vindt in supermarkten heeft natuurlijk niets met de echte Corned Beef te maken. Die maak je namelijk zelf met een brisket. En dat is een gerecht dat traditioneel wordt gegeten met St. Patrick's Day, 17 maart. Je zult de brisket wel eerst moeten pekelen voordat je aan de bereiding kunt beginnen. Dat pekelen duurt 5 dagen. Neem voor dit recept een stuk brisket van 2,5 kilo.


De pekel:

    3,5 liter water
    2 kopjes grofzout
    5 theelepels colorozo zout * (dit zout is essentieel, mag niet weggelaten worden)
    3 eetlepels specerijenmengsel
    1/2 kop bruine suiker

* verkrijgbaar bij Vuur&Rook

Specerijenmengsel:

    1 eetlepel piment
    1 eetlepel mosterdzaad
    1 eetlepel korianderzaad
    1 eetlepel rode peper vlokken
    1 eetlepel hele kruidnagels
    1 eetlepel zwarte peperkorrels
    9 hele kardemonpeulen
    6 laurierblaadjes, verkruimeld
    2 theelepels gemalen gember
    1/2 stokje kaneel

Bereiding

Maal de specerijen fijn in een vijzel.

Meng de ingredienten voor de pekel. Plaats de brisket in een grote kunststof bak met deksel, samen met de pekel. Om het vlees onder te laten dompelen kunt u het verzwaren met een bord. Plaats deze in de koelkast en laat de brisket 5 dagen pekelen. Draai dagelijks de brisket even om.

Na deze vijf dagen, verwijder de brisket uit de pekel spoel deze af met koud water. Plaats de brisket in een grote pan en voeg water toe totdat er ten minste één centimeter water boven de brisket staat. Als u wilt dat uw brisket minder zout is, voeg nog wat meer water toe. Voeg een eetlepel van specerijenmengseltoe. Breng aan de kook, en laat het op laag vuur sudderen, 3 tot 4 uur, tot de corned beef mals is. In het kookvocht kunt u groenten koken zoals wortelen en aardappelen. Kook ook een witte kool ongeveer 15 minuten. De Corned Beef dun snijden, tegen de draad. Happy St. Patrick's Day!