Sunny Honey Beef Stubby

Sunny Honey Beef Stubby
Heerlijk recept om onze fantastische Black Angus Stubby eens mee te maken!

Ingrediënten

Ingrediënten (voor circa 4 personen)
30 gram paprikapoeder

1 eetlepel uienpoeder

2 theelepels gedroogde orgegano

2 theelepel knoflookpoeder

½ theelepel gemalen komijn

¼ theelepel cayennepeper

Verse peper en zout

160 gram honing

2 stuks Black Angus Stubby á 700 gram

Bereiding

Bereidingswijze:

1)      Mix de paprikapoeder, uienpoeder, 4 theelepels zout, oregano, knoflookpoeder, komijn, cayennepeper en een snufje verse peper in een kom. Rub de stubby’s in met dit kruidenmengsel. Laat vervolgens 1 tot 2 uur op kamertemperatuur rusten.

2)      Stook ondertussen de BBQ op tot ongeveer 150 graden en maak deze gereed voor indirecte garing. U kunt ook de oven gebruiken en deze op 150 graden zetten.

3)      Pak de stubby’s in aluminiumfolie en gaar deze gedurende 2,5 uur tot een kerntemperatuur van ongeveer 85 graden. Het vlees moet al bijna van het bot vallen.

4)      Haal de stubby’s van de BBQ of uit de oven en stook deze op tot ongeveer 220 graden Celsius.

5)      Smeer de ribben in met de honing en leg deze weer terug op de BBQ, niet afgedekt deze keer.

6)      Gaar de ribben door tot ongeveer 85-90 graden kerntemperatuur. Dit duurt 10-15 minuten. U kunt de ribben tussendoor nog even insmeren met wat extra honing.

Eet smakelijk!