Texas Chuck Roast

Texas Chuck Roast
Low and slow gegaarde rundernek Texas Style

Ingrediënten

2,5 kilo Chuck Roast

Three Little Pigs Texas Beef Rubs

Mosterd

Overige benodigdheden:

BBQ met deksel

Slagerstouw

Rookchunks Eiken of Hickory

Bastingkwast

Aluminiumfolie

Kerntemperatuurmeter

Bereiding

Dep de Chuck Roast droog met keukenpapier. Bind deze vervolgs op met het slagerstouw.

Smeer de roast lichtjes in met mosterd en bestrooi met de Texas rub.

Richt de BBQ in op indirect garen en een temperatuur van circa 110 graden. Voeg 2-3 rookchunks toe.

Gaar het vlees indirect tot een kerntemperatuur van ongeveer 88 graden.

Haal de roast van eht vuur en pak deze in aluminiumfolie. Leg vervolgens terug op de BBQ en laat nog een uur doorgaren.

Haal de chuck roost van het vuur, verwijder de folie en laat nog ongeveer 20-30 minuten rusten. Verwijder vervolgens het touw en snij de roast in plakken van 0,5 tot 1 centimeter dik.

Serveer met een mooie bonensalade en cornbread. Eet smakelijk!