Toscaanse Livar Rib Roast

Toscaanse Livar Rib Roast
Hollands streekproduct klaargemaakt op Italiaanse wijze

Ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de relish

3 grote rode paprika

30 gram uitgelekte kappertjes

15 ml olijfolie

4 ansjovis uitgelekt en fijn gehakt

10 gram sinaasappel schil

30  ml balsamico azijn

5 gram geplette rode peperkorrels

Naar smaak zee zout en versgemalen zwarte peper toevoegen

Voor de rib roast

1 Livar Rib Roast (ca. 1800 gram)

2 bos verse rozemarijn alleen de blaadjes gesneden

100 ml olijfolie

4 teentjes knoflook

Sinaasappelschil van een sinaasappel

5 gram zeezout

2.5 gram vers gemalen zwarte peper

Bereiding

Paprika relish

1)     Houd paprika’s direct in de gasvlam op het fornuis totdat deze aan alle zijden zwart zijn, dit kan ook in de oven.

2)     Neem een papieren zak (of braadzak) en stop de paprika’s er gedurende een minuut of 10 in.

3)     Pel de paprika’s en verwijder de zaadjes en pureer de paprika’s grof  met een staafmixer of een blender.

4)     Voeg de kappertjes de olijfolie, azijn, de ansjovis, de sinaasappel schillen, de azijn en de rode peper korrels toe aan het paprikamengel en naar smaak zout en peper toevoegen en mixen.

5)     Dan zeker 1 uur afgedekt laten rusten in de koelkast.

6)     Dit kan ook een dag van tevoren worden klaargemaakt, wel afdekken en koel bewaren.

Bereidingswijze Rib roast

1)     Neem een hoge schaal of maatbeker en voeg de rozemarijn, olie, knoflook, sinaasappelschil, zout en peper en mix het geheel tot een gladde massa.

2)     Smeer dit mengel gelijkmatig over de gehele ribroast.

3)     Steek de barbecue aan, en indirect garen op zo’n 160° C. Gaar door tot een kerntemperatuur van ongeveer 58-59 graden. Pak vervolgens in en laat 10-15 minuten rusten. Plaats er een lekbak onder met wat water tegen uitdroging.

Serveren met de paprikasaus