Varkenshaas met Kruidenrub
< 50 minuten
4 personen
Gemiddeld
Oven
Leuke variatie met varkenshaas. De kruidenrub is uiteraard op eigen smaak samen te stellen.
Ingrediënten
Ingrediënten: (voor 4 personen)
800-900 gram varkenshaas
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gedroogde tijm
Zeezout naar smaak
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel fijngehakte knoflook
Bereiding
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 220°
- Doe alle kruiden, behalve de verse knoflook, in een schaal en meng deze met een vork zodat alle kruiden goed door elkaar zijn gemengd.
- Wrijf de varkenshaas aan beide zijden in met het mengsel.
- Doe de olijfolie in een koekenpan op half hoog vuur en bak de vers gehakte knoflook in ongeveer een minuut.
- Voeg de varkenshaas toe en bak deze aan beide zijden zo’n 10 minuten met behulp van een tang.
- Doe het geheel in een braadslede en plaats deze ongeveer 20 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en snij op een snijplank de varkenshaas in dikke plakken.