Varkensrack met broodkruim en peterselie

Varkensrack met broodkruim en peterselie
Varkensrack, heel voor de hand liggend, toch heel onbekend. Probeer eens!

Ingrediënten

arkensrack

Rack of pork wordt het ook genoemd. Een prachtig stuk om in de oven te braden. Een varkensrack is een stuk met rib, filet en een klein beetje vet. De ribben zijn aan de uiteinden schoongemaakt, net als een lamsrack. Een varkensrack vind je niet snel en daarom wordt het weing gegeten. Jammer want het is een mooie smaakbeleving en fanastisch om te presenteren. Gewoon op voorraad bij Beef&Steak.

Kijk ook eens naar een rack van het Heyde Hoeve Duroc varken of het Ibericovarken

Recept:   Rack of pork met broodkruim en peterselie  
·         1 rack of pork,
·         Zout en peper uit de molen
·         3/4 kop grove mosterd
·         1-1/2 kop verse broodkruimels
·         3/4 kop verse fijngesneden peterselie
·         1 eetlepel gedroogde tijm
·         3 knoflookteentjes gekneusd  

Bereiding


Plaats op het rooster of ovenschaal in een voorverwarmde oven, op 180 graden en braad tot de kerntemperatuur van het vlees 65 graden is. Kruid het rack met zout en peper. Breng met een kwast ¼ kop mosterd aan. Combineer het rack met de overige ingrediënten. Maak een broodkruimmix met tijm, peterselie en mosterd. Druk de broodkruimmix op de bovenkant van het rack. Plaats het rack in de oven, met de botjes naar boven. Laat het 1 tot 1,5 uur in de oven braden totdat de interne temperatuur van het vlees 65 graden is. Laat het 10 minuten rusten. Snij het rack tussen de botjes.