Wagyu Chuck Eye Steak met rode wijn saus

Wagyu Chuck Eye Steak met rode wijn saus
Gegrilde Wagyu Chuck Eye Steaks

Ingrediënten

Hoofdgerecht voor 2 personen

2 Chuck Eye steaks in dit recept gebruiken wij Wagyu Chuck Eye Steaks

2 theelepels grof zeezout

2 theelepels gemalen zwarte peper

Voor de saus:

120 ml Balsamico azijn

120 ml rode wijn

1 theelepel donkerbruine basterdsuiker

1 fijngehakt teentje knoflook

roomboter

Extra benodigdheden:

Hickory Chunks of Rode Wijn Chunks

Skillet

Bereiding

Laat de Chuck Eye steaks op kamertemperatuur komen.

Richt je barbecue in voor indirecte verhitting op een temperatuur van ca. 120 graden.

Voeg twee rookchunks toe.

Kruid de steaks met peper en zout en druk stevig aan.

Leg de steaks op de barbecue en en gaar tot een kerntemperatuur van ca. 50 graden.

Breng ondertussen in een sauspan de azijn, wijn, knoflook en bruine suiker aan de kook en laat tot ongeveer 1/3 inkoken.

Voeg al roerend een eetlepel roomboter toe en zet apart.

Leg de steaks apart en verhoog de temperatuur van je barbecue naar ca. 200 graden.

Verwarm een skillet met een eetlepel roomboter en grill de steaks 2-3 minuten .

Serveer directe met de rode wijn saus.