Wild Ragout

Wild Ragout
Maak heerlijke wild ragout voor 4 personen.

Ingrediënten

10 inch Dutch Oven

30 gloeiende briketten

500g Wildpoulet Mix of Hertenpoulet

150 g aardappelen, in blokjes gesneden

500 ml wildfond

2 wortelen, geschild en gesneden 1 stengel bleekselderij, in stukken gesneden

2 middelgrote rode uien, grof gesneden

3 teentjes knoflook, gepeld en fijngesneden

1 fles goede rode wijn

2 laurierblaadjes

3 jeneverbessen

50 g tomatenpuree

500 g gezeefde tomaten

100 g groene olijven, zonder pit 6 eetl. olijfolie

zout en peper

Bereiding

- Leg 15, aangestoken, briketten onder de Dutch Oven, laat de pan warm worden en doe er een beetje olijfolie in.
- Fruit de knoflook, uien, selderij, jeneverbessen, laurier en olijven eventjes voor een paar minuten lekker aan.
- Voeg vervolgens de tomatenpuree er bij laat bak dit even kort aan. Doe nu de rest van de ingre-diënten erbij, en doe de deksel erop.
- Plaats nu 15 briketten op de deksel en laat het geheel voor ca. 2-3 uur heerlijk sudderen.

Dit recept is opgesteld in samenwerking met onze partner Fire & Food Magazine.