Wilde eend met rozemarijn in eigen jus

Wilde eend met rozemarijn in eigen jus
Een makkelijk en simpel gerecht met een smaakvolle wilde eend.

Ingrediënten

Ingrediënten (voor 4 personen)

    2 Wilde eenden

    olijfolie
    grof zout
    4 takjes rozemarijn
    1 ui
    2 appels
    hele kruidnagels
    droge Sherry
    crème fraiche

Bereiding

Bereidingswijze:

 

1.Verwarm de oven voor tot 200 ° C. Vul de eend met een takje rozemarijn, twee kruidnagels, appelpartjes en een paar ringen ui.

 

2. Smeer de eend van binnen en buiten in met olijfolie. Bestrooi de eend aan alle kanten met grofzout. Leg de een met de borst omhoog in een braadslee. Plaats in het midden rek van de oven . Onmiddellijk het vuur lager tot 170 ° C. Gaar tot een kerntemperatuur van 55 graden.

3. Haal de eend uit de oven en laat hem rusten, borst naar beneden, gedurende 10 tot 15 minuten. Verwijder de vulling in de holte voor het opdienen.

4. Plaats de braadslee met daarin het druipvet op het fornuis , vuur middelhoog en blus met een beetje droge sherry of witte wijn. Schraap de bruine stukjes los met een metalen spatel . Reduceer de jus en voeg dan een beetje room toe. Giet af in een jusschaal.

5. Serveer de eenden met wilde rijst en jus. En garneer met de vulling, rozemarijn en partjes appel.