Wilde Hazebout in rode wijn

Wilde Hazebout in rode wijn
Het traditionele wildseizoen kan niet zonder hazebout. Jagers lieten deze vroeger graag in de rode wijn sudderen.

Ingrediënten

Ingrediënten (voor circa 4 personen)
4 Hazebouten

2 uien, grof gesnipperd

1 wortel, grof gesnipperd
2 teentje knoflook

1 takje thijm

1 takje rozemarijn

1 laurierblaadje

6 zwarte peperkorrels

1 theelepel grenadinesiroop (of rode bessen)

1 theelepel rode bessenjam

1 Sinaasappelschil

1 lt rode wijn

1 theelepel Tomatenpuree

Olijfolie

Bloem

Suiker

Bereiding

Bereidingswijze:

 

1)      Doe alle ingredienten behalve de bloem, olie en suiker, in een grote kom. Leg de bouten erin en zorg dat deze helemaal bedekt zijn. Laat dit gedurende 1 nacht in de koelkast marineren.

2)      Verwarm de oven tot 180 °C.

3)      Haal de bouten uit de marinade en zeef de marinade.

4)      Doe wat olijfolie in een (steel)pan en bak de ingrediënten uit de marinade tot deze goudbruin zijn. Voeg dan 2 theelepels bloem en de tomatenpuree toe. Mix alles goed door elkaar op middelmatig vuur.

5)      Dep de hazebouten droog en bestrooi deze met wat bloem. Doe wat olie in een pan en bak de hazenbout mooi bruin.

 Doe de bouten, zodra ze mooi bruin zijn, bij de ingrediënten in de andere (steel)pan.

7)      Voeg hier de gezeefde marinade aan toe met een klein beetje suiker en breng dit geheel aan de kook.

8)      Giet alles over in een voor de oven bestemde pan, dek af en laat gedurende 1,5 uur in de oven garen.

9)      Haal de bouten eruit en leg deze, afgedekt met aluminiumfolie, weg om na te garen. Breng ondertussen de marinade met de groenten in een pan aan de kook en kook dit tot de helft in tot een mooie saus.

10   Serveer de hazebouten op een bord en schenk de saus eroverheen.

 

U kunt dit gerecht serveren met gebakken groenten en aardappelpuree.