Zoet-pittige Kippendij Pinwheels
Ingrediënten
500 gram Kippendijvlees
12 lange plakken bacon (of omwikkelspek)
Smokin’ Guns BBQ Sweet Heat Rub
Voor de saus:
1 Grote rode paprika
300 gram suiker
60 ml appelcider azijn
1 eetlepel gezouten roomboter
1 eetlepel Smokin’ Guns BBQ Sweet Heat Rub
Benodigdheden:
Cocktailprikkers
Kerntemperatuurmeter
Bereiding
Verwijder van de paprika de zaadlijsten en steel, snij in stukjes en maal samen met de overige ingredienten voor de saus fijn.
Breng het geheel in een sauspan aan de kook, verlaag de temperatuur en laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
Nu kun je de pinwheels voorbereiden
Richt je BBQ in voor directe verhitting op een temperatuur van ca. 190 graden
Snij het dijvlees in de lengte in reepjes van 2,5 cm dik.
Leg de baconplakken op een snijplank, met een reep dijvlees erbovenop.
Maak er een rolletje (pinwheel) van en zet vast met de cocktailprikkers.
Bestrooi beide kanten met de rub.
Grill de pinwheels va. 6 tot 8 minuten aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 73 graden.
Serveer op een mooie schaal en dip de pinwheels in de saus