•  
    Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Zuid-Amerikaans rundvlees met chili mayonaise

Heerlijk Zuid-Amerikaans rundvlees

Zuid-Amerikaans rundvlees met chili mayonaise

Bereidingstijd: 190 minuten

Ingredienten

4 porties

Ingrediënten

1/3 kilo Rumpsteak

5 teentjes knoflook

½ tl zout

1 peper

¼ tl kaneelpoeder

¼ tl gemalen komijn

8 el olijven

2 sinaasappels

2 dooiers

½ tl hete mosterd

1 el suiker

100 ml olijfolie

Iets zout en zwarte peper

½ limoen

1stuk chilipoeder

Iets tabasco

Bereiding

De rumpsteak wassen onder stromend koud water en deppen met droog keukenpapier. Wrijf het vlees in met het sap van een limoen. De tweede limoen heet wassen, droog met een papieren handdoek en rasp de schil fijn. Pel de teentjes knoflook, meng met de geraspte limoenschil, specerijen en twee eetlepels olijfolie. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de resterende olijfolie in een braadslee. Plaats de rosbief met de pasta erin en smeer rondom in met het hete vet. Schuif de braadslee in de voorverwarmde oven en draai het vlees enkele malen rond tijdens ongeveer 40 minuten bakken. Schil de sinaasappels, zodat de blanke huid wordt verwijderd. Snijd het vruchtvlees in stukken. De afgewerkte rosbief uit de oven, wikkel in aluminiumfolie en laat het 10 minuten staan. De rosbief in dunne plakjes, verspreid over een grote schaal met sinaasappel en limoen druppel de jus erover. Twee uur marineren in de koelkast. Met een elektrische handmixer op het hoogste niveau de eidooiers mixen, voeg mosterd en suiker toe. Geleidelijk een theelepel olijfolie bijvoegen tot een romige consistentie is bereikt.
De mayonaise met zout, peper, citroenschil, chilipoeder en tabasco naar smaak toevoegen met een snufje specerijen.

Rating: 9.2, gebaseerd op 13921 beoordelingen.