•  
    Vandaag besteld, morgen in huis.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.

Duitse Simmentaler

Prachtig vlees van de Simmentaler, een runderras met traditie. Een vleesras wat stamt uit de Middeleeuwen en is ontstaan uit een kruising tussen een groot Duits vleesras en een Zwitsers vleesras. De naam is ook afgeleid van Simme Vallei, een berggebied in het Berner Oberwald in Zwitserland. De naam Simmentaler wordt voornamelijk in Zwitserland gebruikt, in Duitsland en Oostenrijk kent men het vooral als Fleckvieh en in Frankrijk onder de naam Pie Rouge.

Vanuit Zwitserland is dit vleesras inmiddels verspreid over 6 continenten en schat men de totale omvang op ongeveer 40 tot 60 miljoen runderen, waarvan de helft in Europa graast. Het ras kenmerkt zich door de rode of zwarte kleur, maar ook combinaties van deze kleuren met wit komen zeer veel voor. De runderen hebben veel pigment rond de ogen om het felle licht in de bergen te kunnen verdragen.

Het Simmentaler rundvlees van Beef&Steak is 100% Simmental en 100% lekker!

Van hoog naar laag sorteren

4 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.