•  
  Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.

Biefstuk

Biefstuk

Beefsteak

Een van de meest bekende steaks die te verkrijgen is, is natuurlijk de biefstuk. De naam komt van het engelse "beefsteak" en komt in vele talen en variaties voor. De malsheid van de biefstuk hangt af van een aantal factoren. Het ras, de leeftijd en het geslacht van dier bepalen deze malsheid. Uiteraard spelen de behandeling, de rijping en het koelproces ook een rol in de uiteindelijke kwaliteit van dit stuk.

Biefstuk

Biefstuk is er in vele soorten, maten en smaken. Het wordt vaak gesneden van korte spieren. De mooie, rode kleur van biefstuk wordt veroorzaakt door het zuurstof in deze delen. Het eiwit myo-globine heeft de eigenschap dat dit verkleurd wanneer het in contact komt met zuurtsof. De spieren die veel arbeid verrichten houden deze eiwitten beter vast en slaan een voorraad myo-globine op. Dieren met veel uithoudingsvermogen, zoals paarden, hebben hierdoor een nóg donkerdere, rode kleur. Ook struisvogels, herten en bizons hebben deze mooie, donkerdere kleur. Biefstuk bevat verder veel ijzer, haemijzer genoemd. Deze soort wordt sneller in ons lichaam opgenomen dan bijvoorbeeld ijzer uit plantaardige producten. Een ideale steak dus om goed op krachten te komen!

Meer informatie nodig?

Beef&Steak is iedere werkdag telefonisch (0172-577147) en per e-mail bereikbaar. Wij proberen al uw vragen zo goed en zo snel mogelijk te beantwoorden. Het team van Beef&Steak bestaat uit alleen maar specialisten en liefhebbers. We hebben daarom ook alle kennis in huis om u van de juiste informatie en mooiste producten te voorzien. U bent ook van harte welkom op onze afhaalocatie: Beef&Steak Stobbeweg 15 2461 EX Ter Aar.

Van hoog naar laag sorteren

5 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.1, gebaseerd op 11645 beoordelingen.