•  
  Vandaag besteld, morgen in huis.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.
Chateaubriand

Chateaubriand

Chateaubriand

Chateaubriand

De chateaubriand is het dikke gedeelte van de ossenhaas. Dit gedeelte zit aan het einde van de ossenhaas, in de bil van het rund. Dit stuk is qua structuur iets steviger dan het middenstuk, oftewel tournedos, van de ossenhaas. Het wordt vaak in zijn geheel gehouden en is dan groot genoeg om met z'n tweetjes van te eten. Een prachtig stuk om met je geliefde van te genieten.

Een van de meest succesvolle steaks van Beef&Steak is de Aberdeen Angus chateaubriand. Ook de chateaubriand van onze Zuid-Amerikaanse runderen is zeer zeker aan te raden. Op onze receptenpagina vindt u heerlijke recepten voor tournedos en chateaubriands.

Oorspong

De Franse schrijver Francois René de Chateaubriand zou het als eerste, op een dergelijke manier bereid door zijn kok, hebben gegeten. Een andere theorie is dat Chef-kok Montmirail van burggraaf "Vicomte de Chateaubriand" deze extra grote steak maakte voor zijn baas om hem op krachten te houden omdat deze man zo hard werkte.

Contact

Voor meer informatie over onze producten, snitten en vleesrassen kunt u altijd terecht op onze website en weblog. We kunnen u uiteraard ook telefonisch of per e-mail te woord staan. U kunt dan bellen met 0172-577147 of mailen naar info@beefensteak.nl

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.1, gebaseerd op 12386 beoordelingen.