Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Ierse Runderwangen

Artikelnummer: 4874
5,0

Op voorraad





Heerlijk wangvlees om te sudderen of te stoven.
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €75,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product
Wangvlees heeft veel smaak van zichzelf. Het vlees is erg stug maar bij langzame garing wordt dit heerlijk zacht.

Deze wangen zijn geheel schoon gesneden en klaar voor gebruik. Het beetje vet wat er nog op kan zitten kan je ook laten zitten voor nog meer smaak.

Bereiding

Ingrediënten:- 1 kg runderwangen- Bloem- Olijfolie- 2 uien, fijngehakt- 2 wortelen, in plakjes gesneden- 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden- 4 teentjes knoflook, fijngehakt- 500 ml runderbouillon- 250 ml rode wijn- 2 laurierblaadjes- Takje tijm- Zout en peper naar smaakBereidingswijze:1. Dep de runderwangen droog met keukenpapier en bestrooi ze licht met bloem.2. Verhit een beetje olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Bak de runderwangen aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.3. Voeg indien nodig wat meer olijfolie toe aan de pan en bak de uien, wortelen, bleekselderij en knoflook tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.4. Voeg de runderwangen weer toe aan de pan.5. Giet de rode wijn in de pan en laat het even sudderen om de alcohol te laten verdampen.6. Voeg de runderbouillon, laurierblaadjes en tijm toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.7. Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de runderwangen 3 tot 4 uur zachtjes pruttelen, of tot het vlees heerlijk mals is geworden.8. Controleer regelmatig of er voldoende vocht in de pan zit. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.9. Als de runderwangen gaar zijn, verwijder je de laurierblaadjes en tijmstelen. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.Serveer de runderwangen met aardappelpuree, aardappelgratin of verse broodjes en geniet van een heerlijke, smaakvolle maaltijd.

Meer Informatie
Herkomst Ierland
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Nat gerijpt
Voeding Grasgevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Dutch Oven, Braadpan, Low & Slow
Soort Iers Rundvlees
voedingswaarde energie: 116kcal, vet: 2,3g, koolhydraten: 0g, suikers: 0g, eiwitten: 23,7g, verzadigd vet: 2,3g, zout: 0,13g
SKU 4874
Reviews
Hans
February 2020
Van kop tot staart!
Maak hier nou maar eens Chili van!
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Ierse Runderwangen
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Vaak samen gekocht
boston-butt-heijdehoeve
Varkensvlees
ca. 2250 gram
€ 36,95
kipsaté-dijvlees-gildehoen
Gildehoen
ca. 200 gram
€ 4,99
ierse-tomahawk-steak
Iers Rundvlees
ca. 1100 gram
€ 45,95
Lamsspies-gekruid
Lamsvlees
ca. 200 gram
€ 11,99
Wagyu-chuck-roast
Wagyu Rundvlees
ca. 1100 gram
€ 71,95
USA-grain-fed-bavette
Black Angus Rundvlees
ca. 700 gram
€ 27,95
Kabeljauwfilet
Vis, Schaal- en Schelpdieren
ca. 175 gram
€ 5,29
venkel-sinaasappel-worst
Varkensvlees
ca. 300 gram
€ 5,29
Varkensrollade Gekruid
Varkensvlees
ca. 900 gram
€ 18,95
Wagyu-flat-ribs
Wagyu Rundvlees
ca. 2200 gram
€ 175,99