Selecteer eigen leverdatum
Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
Gratis verzenden in NL vanaf €75.-
Recyclebare verpakking

Zuid-Amerikaanse Ossenhaas Heel

Artikelnummer: 4701
4,0

Op voorraad





Een hele ossenhaas van het rund is schitterend om te bereiden en om te presenteren.
  • Niet tevreden, geld terug garantie
  • Voor 11:00 besteld, dezelfde avond in huis
  • Gratis verzending in NL v.a. €75,-
  • 9,3 o.b.v. 19.485 beoordelingen
Over dit product
  • Supermalse Zuid-Amerikaanse kwaliteit
  • Prachtig rundvlees
  • Populair bij chefs van de betere steak restaurants
  • Uitstekend geschikt om licht te marineren

Wil je een stuk supermalse Zuid-Amerikaanse kwaliteit in huis? Ga dan voor de Zuid-Amerikaanse Ossenhaas Heel!

SUPERMALSE OSSENHAAS VAN HET RUND

Een supermalse Zuid-Amerikaanse kwaliteit! Een hele Zuid-Amerikaanse ossenhaas om zelf te portioneren, zonder ketting. Haal een stukje Zuid-Amerika in huis met dit prachtige rundvlees, populair bij chefs van de betere steak restaurants. Het vlees kenmerkt zich door de stevige korte spieren die zorgen voor de optimale vleessmaak. De hele ossenhaas is met vliesje, die u met een scherp mes eenvoudig kunt verwijderen. Deze dient u zelf te verwijderen.

BEREIDEN VAN DE OSSENHAAS

Een hele ossenhaas laat zicht prachtig bereiden in oven of op de bbq. De kern blijft sappig omdat de hitte het vocht binnenin niet kan verdampen. Dat is het voordeel van een groter stuk. Gebruik een kernthermometer om te garen tot 45 graden in de kern. Het rundvlees van de hittebron afhalen en de thermometer laten zitten. Het nagaren zorgt ervoor dat de temperatuur van de ossenhaas naar 50 graden stijgt. Direct serveren - niet wikkelen in aluminiumfolie. Een ossenhaas is uitstekend geschikt om licht te marineren.

PORTIONEREN

U kunt de ossenhaas ook zelf opdelen in porties. Van het dikste deel kunt u de chateaubriand snijden van ongeveer 400 gram. Uit het midden van de ossenhaas snijdt u dan tournedos; mooie ronde schijven van ongeveer 200 gram per stuk. De tournedos wordt ook wel het biefstuk van de haas genoemd. Van de punt kunt u kleine medaillons snijden, ook bekend als filet mignon.

KERSTVLEES

De ossenhaas is een gewild stuk kerstvlees. Het beroemde kerstrecept Beef Wellington maak je met hele ossenhaas, maar ook ossenhaas tournedos zijn razend populair met kerst. Als je vlees zoekt voor kerst, dan heb je met deze ossenhaas een heel mooi stuk gevonden.

Bij BEEF&STEAK kun je een heerlijke Zuid-Amerikaanse Ossenhaas Heel kopen. Ga voor een stuk supermalse Zuid-Amerikaanse kwaliteit en geniet van deze populaire delicatesse.

 

De slager van Beef&Steak laat je zien hoe je het vlies kan verwijderen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding

Stap 1: Voorbereiding- Haal de hele ossenhaas minstens 30 minuten voordat je gaat bereiden uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dit zorgt voor gelijkmatige garing.Stap 2: Kruiden- Breng de hele ossenhaas royaal op smaak met grof zeezout, versgemalen zwarte peper en eventueel andere favoriete kruiden of specerijen, zoals knoflookpoeder, uienpoeder of rozemarijn. Zorg ervoor dat de hele ossenhaas goed bedekt is met de kruidenmix.Stap 3: Voorverwarmen van de oven- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (400 graden Fahrenheit) en laat deze goed op temperatuur komen terwijl je de hele ossenhaas voorbereidt.Stap 4: Aanbraden- Verhit een pan op hoog vuur en voeg een beetje olie toe. Zodra de pan heet is, leg je de hele ossenhaas erin en braad je het aan alle kanten kort aan totdat het een mooie goudbruine kleur heeft. Dit zorgt voor extra smaak en textuur.Stap 5: Garen in de oven- Plaats de aangebraden hele ossenhaas op een rooster in een ovenschaal en zet het in de voorverwarmde oven. Laat het vlees garen tot het de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt. Voor een medium-rare resultaat is dit meestal ongeveer 55-60 graden Celsius (130-135 graden Fahrenheit), gemeten met een vleesthermometer.Stap 6: Rusten- Haal de gegaarde hele ossenhaas uit de oven en wikkel het losjes in aluminiumfolie. Laat het vlees 10-15 minuten rusten. Tijdens deze rustperiode zullen de sappen in het vlees zich herverdelen, waardoor het malser en sappiger wordt.Stap 7: Trancheren- Na het rusten van de hele ossenhaas, haal je voorzichtig de aluminiumfolie eraf en snijd je het vlees dwars op de draad in dunne plakjes. Serveer de ossenhaas met je favoriete saus, bijgerechten en geniet van een heerlijk mals stuk vlees.Met deze bereidingsinstructie zou je een perfect gegaarde hele ossenhaas op tafel kunnen zetten, omringd door de heerlijke aroma's van de kruiden en het sappige vlees. Veel kookplezier en eet smakelijk!

Meer Informatie
Herkomst Uruguay
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Gerijpt
Voeding Graangevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Hot & Fast, Grillen
Soort Rundvlees
voedingswaarde energie: 116kcal, vet: 2,3g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 23,7g
SKU 4701
Reviews
Joseph
February 2024
Genoten
Met Kerst hebben we deze ossenhaas bereid en het was smullen met het hele gezin. Afgelopen weekend kregen we eters en gewoon nog een keer de ossenhaas besteld en geserveerd. Wederom een groot succes.
Marco
December 2017
Top product.
Mooi mals stuk vlees en perfect geleverd, 100% aanrader.
Beef Wellington gemaakt hiervan en het was smullen.
Viviane Overbeele
January 2016
Viviane Overbeele
Helemaal geweldig van smaak en structuur. Dit is echt voor herhaling vatbaar. Het ontvliezen ging erg simple ik heb de chateaubriand (dikste deel) apart gebakken en ook dit stuk was erg lekker. Het middenstuk was zoals verwacht zelfs nog ietsje malser. Een aanrader!
Thijs Kleindijk
January 2015
Thijs Kleindijk
Geweldig mals ossenhaasje met de kerstdagen klaar gemaakt op de BBQ met een kerntemperatuur van 62 graden gesneden en..........aanvallen!
Jilco
January 2015
Jilco
Top stuk vlees heerlijk langzaam gegaard in de oven en geserveerd met een portsaus. Lekker!
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Zuid-Amerikaanse Ossenhaas Heel
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Vaak samen gekocht
Wagyu-chuck-roast
Wagyu Rundvlees
ca. 1100 gram
€ 71,95
Heyde-Hoeve-Rack-of-Pork
Varkensvlees
ca. 2600 gram
€ 57,29
hertenbiefstuk
Wild
ca. 125 gram
€ 6,89
livar-sukade
Livar Varkensvlees
ca. 800 gram
€ 11,95
Uruguayaans-rib-eye-heel
Angus Rundvlees
ca. 1500 gram
€ 110,99
flat-iron-usa-grain-fed
Black Angus Rundvlees
ca. 600 gram
€ 40,79
iberico-abanico
Iberico Varkensvlees
ca. 500 gram
€ 19,99
Aberdeen-angus-rib-rack
Rundvlees
ca. 5000 gram
€ 249,95
Black-angus-flank-steak
Rundvlees
ca. 800 gram
€ 55,99
ierse-beef-hammer
Iers Rundvlees
ca. 2700 gram
€ 53,95

Gerelateerde producten



Foie Royale Eend
Gevogelte
€ 14,95
lomo-al-trapo-kit