•  
  Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
 •  
  Bel (0172) 577 147.
 •  
  Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
 •  
  Chat live met ons.
Tomahawk Steak

Tomahawk Steak

Tomahawk Steak

Opvallend stuk vlees

Een Tomahawk steak is een opvallend stuk vlees, zeg maar een echte mannensteak. Met z'n lange bot springt deze côte de boeuf, want dat is het, meteen in het oog. deze stoere steak dankt zijn naam aan de bijl die de Indianen ooit gebruikten, de Tomahawk. Het lange bot geeft hem een robuuste uitstraling en komt daarom het best tot zijn recht op een houtskoolbarbecue. Bij Beef&Steak vind je meerdere soorten tomahawk, bijvoorbeeld de Aberdeen Angus Tomahawk, of de Dry Aged Tomahawk.

Braadstuk

Een Tomahawk steak kun je beschouwen als een braadstuk. Een flink stuk rib eye met een lang bot, dat op zo'n 160 graden celcius garingstemperatuur rustig op de barbecue kan. Dit duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur, afhankelijk van het gewicht. Voor medium garing is de kerntemperatuur 55 graden. Dit prachtige stuk vlees is dus helemaal niet moeilijk te bereiden en je kunt het serveren met een mooie chimichurri saus. Probeer bijvoorbeeld Aberdeen Angus Tomahawk met chimichurrisaus.

Bereiden

Het is niet moeilijk om een Tomahawk steak te bereiden. Reken met een uur bereidingstijd per kilo en gebruik wat grofzout en versgemalen peper. Vergeet vooral niet om een mooi grillruitje te grillen, dan is je steak pas echt af.

 

Tomahawk steak

 

Contact

Wilt u meer weten over de verschillende vleessoorten van Beef&Steak? Wij informeren u graag. Voor meer informatie over onze producten of voor antwoorden op uw vragen kunt u tussen 09.00u en 17.00u bellen naar 0172-577147. U kunt ook een e-mail sturen naar info@beefensteak.nl. Of u stelt uw vraag aan één van onze slagers via de chatfunctie.

 

Van hoog naar laag sorteren

2 artikel(en)

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.1, gebaseerd op 11645 beoordelingen.