Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Veal cheeks

Item number: 1475
4,0

In stock





Gorgeous and tender veal cheeks.
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
Trimmed veal cheeks. Tender and tasteful. A perfect product for a stew.
Preparation

Ingrediënten:- 4 Hollandse kalfswangen- 2 eetlepels bloem- 2 eetlepels olijfolie- 2 uien, fijngehakt- 2 wortelen, in plakjes gesneden- 2 stengels bleekselderij, in stukjes gesneden- 3 teentjes knoflook, fijngehakt- 500 ml runderbouillon- 250 ml rode wijn- 2 laurierblaadjes- Verse tijm en rozemarijn- Zout en peper naar smaakBereidingswijze:1. Verwarm de oven voor op 160°C.2. Dep de kalfswangen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Strooi de bloem over de kalfswangen en zorg ervoor dat ze gelijkmatig bedekt zijn.3. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige braadpan op middelhoog vuur. Bak de kalfswangen aan beide kanten goudbruin, dit duurt ongeveer 5 minuten per kant.4. Haal de kalfswangen uit de pan en zet deze opzij. Voeg de fijngehakte uien, wortelen, bleekselderij en knoflook toe aan de pan en bak ze tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.5. Giet de rode wijn in de pan en laat het geheel sudderen tot de alcohol verdampt is en de wijn iets is ingekookt.6. Voeg de kalfswangen weer toe aan de pan, samen met de laurierblaadjes, tijm, rozemarijn en runderbouillon. Zorg ervoor dat de kalfswangen voor ongeveer tweederde ondergedompeld zijn in de vloeistof.7. Breng het geheel aan de kook, doe de deksel op de braadpan en zet deze in de voorverwarmde oven.8. Laat de kalfswangen 3 tot 4 uur zachtjes garen in de oven, of tot ze boterzacht zijn geworden. Halverwege de kooktijd kun je de kalfswangen even omdraaien voor gelijkmatige garing.9. Haal de braadpan uit de oven en verwijder de kalfswangen voorzichtig. Ze zullen zeer zacht zijn, dus behandelen met zorg.10. Zeef de saus en breng deze op smaak met zout en peper. Eventueel kun je de saus nog wat verder inkoken om de smaken te concentreren.11. Serveer de kalfswangen met de saus en geniet van dit heerlijke en smaakvolle gerecht. Je kunt de kalfswangen serveren met aardappelpuree, polenta of verse brood om de heerlijke saus mee op te deppen.Dit recept zorgt voor een verrukkelijke en smaakvolle maaltijd. Eet smakelijk!

More Information
Provenance Holland
Ingredients 100% veal
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Not aged
Diet Grass-Fed
Cooking method Barbecue, Dutch Oven, Skillet, Low & Slow
Sort Veal
SKU 1475
Reviews
Laila van Laarhoven
June 2012
Laila van Laarhoven
Misschien had ik er naar aanleiding van de reviews teveel van verwacht maar ik vond het nogal een gedoe! Er zit erg veel vet omheen en dat probeerde ik eraf te krijgen. Dan houd je dus maar weinig vlees over! Ik bestel het dus niet meer!
Anja Hoffman
February 2012
Anja Hoffman
"Nog nooit eerder zulk fantastisch zacht vlees gegeten. Een horecawaardig recept is te vinden op www.24Kitchen.nl en dan onder de naam ""kalfskoontjes"" van meesterkok Angelique Schmeinck. Het gehele diner is veel werk maar te doen. Wil je alleen de kalfskonen met de jus dan zou ik aanraden om zeker dit heerlijke vlees met deze kwaliteit bij Beef & Steak te bestellen. Succes!!"
Ton Jansen
December 2011
Ton Jansen
Snelle levering. Vlees super zacht en smelt op de tong. Bereid volgens onderstaand recept:http://www.gazetvanturnhout.be/cultuur/culinair/ellen-a-paul/9502-stoofpot-van-kalfswang
Write Your Own Review
You're reviewing: Veal cheeks
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
Duurzaam-streekvlees-biefstuk
Dubbeldoel - Belgisch Blauwwit Rund
ca. 150 gram
€5.99
Rib eye steak (Basic Premium)
Beef
ca. 180 gram
€5.99
€5.09
Bommelse-Blonde-sukade
Blonde d'Aquitaine Beef
ca. 550 gram
€12.29
Ierse-jodenhaas
Irish Beef
ca. 350 gram
€15.79
ierse-runderspareribs
Irish Beef
ca. 900 gram
€17.09
ierse-rib-roast-2-ribs
Irish Beef
ca. 2900 gram
€115.95
rib-rack-aberdeen-angus
Beef
ca. 5000 gram
€249.95
Gourmet-wagyu-biefstuk
Wagyu Beef
ca. 240 gram
€18.95
€16.11
Miguel-vergara-tournedos
Angus Beef
ca. 250 gram
€23.79
wagyu-chuck-eye-steak
Wagyu Beef
ca. 550 gram
€41.95