•  
    Vandaag besteld, dinsdagavond geleverd.
  •  
    Bel (0172) 577 147.
  •  
    Gratis verzenden in Nederland v.a. € 60,-
  •  
    Chat live met ons.
Roast
Picanha Rundvlees

Uruguayaans Grain-Fed Picanha

De Picanha, een smaakvol braadstuk met een mooie vetkap.
Herkomst: Uruguay Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC

* Verplichte velden

€ 23,95 Incl. BTW
- +
€ 23,95 Incl. BTW
Artikelnummer: 4755

Beschikbaarheid: Op voorraad

Vandaag besteld, Dinsdagavond geleverd
Bestel nog €60 voor gratis verzending
Beschrijving

De Uruguayaanse Grain-Fed Pichana is een relatief onbekend pareltje. De Picanha is het staartstuk van het rund en wordt gesneden vanuit de punt tot de dunne lende. Lange tijd was dit stuk rundvlees enkel in Zuid-Amerika verkrijgbaar. Gelukkig is tegenwoordig dit fantastische stuk rundvlees ook in Nederland verkrijgbaar. De kleur van de picanha is donkerrood. Tevens heeft de picanha een vetkap die zorgt voor een ultieme smaakbeleving.

De Uruguayaanse Grain-Fed runderen kunnen heerlijk vrij rondlopen over uitgestrekte velden. Hier kunnen zij zich tegoed doen aan gras, kruiden en verschillende soorten bloemen en planten. De laatste periode van hun leven krijgen deze runderen graan bijgevoerd. Dit zorgt voor een betere marmering en een betere smaak van de picanha. Dit komt doordat het intramusculaire vet tussen het spierweefsel dan beter tot uiting kan komen. Intramusculair vet zorgt dat voor een kwalitatief betere en notigere smaak.

Contact
Voor vragen of extra informatie kunt u ons bereiken via de chatfunctie. U kunt ons ook bereiken op het telefoonummer: 0172-577 147 of mail naar: info@beefensteak.nl. Wij helpen u graag!

 

Bereiding

Laat de picanha op kamertemperatuur komen. Snij vervolgens de vetkap kruislings in tot en met het onderliggende vlies. Kruid de picanha naar eigen smaak rondom. Gaar de picanha op middelhoog vuur tot een kerntemperatuur van ongeveer 47-48 graden. Grill vervolgens de picanha op hoog vuur aan beide kanten tot het rondom een mooie kleur heeft.

(Let op: het is mogelijk dat door druipend vet steekvlammen ontstaan. Zorg voor de juiste kleding, hulpmiddelen en hou zo veel mogelijk afstand)

Hou een kerntemperatuur aan van ongeveer 52-54 graden. Laat de picanha ongeveer 10 minuten rusten tot een uiteindelijke kerntemperatuur van 55-57 graden (Medium-Rare) of 57-60 graden (Medium).

Recepten
Extra informatie
Herkomst Uruguay
Ingrediëntendeclaratie 100% rundvlees
Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Gerijpt
Manier van afmesten 100 Dagen graangevoerd
Bereidingsmethode Barbecue, Oven, Braadpan, Grill
Reviews

Klantenreviews 3 item(s)

Zeer smakelijk vlees
Zeer lekker vlees, gasten waren er helemaal weg van. Dat wordt dus vaker klaarmaken, geen straf. Sous vide garen en dan in de gietijzeren pan of bbq voor een mooi korstje en knapperig vet: top!
product
Review by AvS / (Geplaatst op 21-03-2018)
Kerstpicanha
Met Kerst klaargemaakt. Iedereen was zeer te spreken
product
Review by P. Remmerswaal / (Geplaatst op 24-01-2018)
Mooie Picanha
De Picanha uit Uruguay is een uitstekend stuk vlees. Ik ben vooral onder de indruk van de prijs/kwaliteit verhouding. Dit geldt trouwens voor al het Uruguayaans grain-fed vlees.

Veelzijdig stuk vlees dat zich voor verschillende bereidingen leent. Ik kan dit vlees aanraden voor de bbq, maar ook voor bereiding in de pan/oven.
product
Review by Alexander / (Geplaatst op 05-11-2017)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.

Rating: 9.2, gebaseerd op 12658 beoordelingen.