prev next

Spareribs extra dik bevleesd

Per streng verpakt. Extra bevleesde 'naturel' baby back ribs van het Hollandse varken.
Herkomst: Nederland Opslagconditie: Diepvriesproduct ≤ -18ºC

* Verplichte velden

€ 10,49 Incl. BTW
- +
€ 10,49 Incl. BTW
Artikelnummer: 1105

Beschikbaarheid: Op voorraad

Beschrijving
  • Extra bevleesde 'naturel' baby back ribs
  • Van het Hollandse varken
  • Gesneden voor meer vlees per streng

Wil je heerlijke spareribs met extra vlees? Ga dan voor de Spareribs Extra Dik Bevleesd!

MEER VLEESBEDEKKING

Heerlijke spareribs met extra vlees, per streng verpakt. Spareribs zijn doorgaans dun bevleesd, zoals de baby back ribs, maar er zijn veel liefhebbers die graag meer vleesbedeking op de spareribs zouden willen zien. Deze extra vleesbedekking vindt je nu in onze extra bevleesde spareribs. Ze zijn zo gesneden dat er meer vlees op een streng zit. Spareribs is een populair soort varkensvlees en deze spareribs zijn gesneden (en gezaagd) van het deel tegen de lende.

BEREIDING

De bereiding van extra bevleesde spareribs is in grote lijnen gelijk aan die van baby back spareribs, je moet alleen wat meer tijd incalculeren om te garen. Het extra vlees heeft wat extra tijd nodig. Als receptidee kun je bijvoorbeeld Southern Blues Spareribs nemen. Of natuurlijk een van de andere recepten van onze receptenpagina. Heb je even geen tijd om spareribs op de juiste manier te garen? Geen nood, kies dan voor onze Sweet Smoked Spareribs. 

Bij BEEF&STEAK kun je heerlijke Spareribs Extra Dik Bevleesd kopen. Ga voor deze heerlijke spareribs met extra vlees en geniet van deze populaire zomerhit. 

Pitmaster X laat zien hoe je spareribs bereidt:

 

De slager van Beef&Steak laat u in deze video zien hoe u spareribs dient te ontvliezen:

Bereiding

Laat de spareribs op kamertemperatuur komen. Verwijder vervolgens het vlies aan de onderkant. Dit gaat heel gemakkelijk met behulp van een platte schroevendraaier of een ander plat, bot gereedschap. Kruid de spareribs naar eigen smaak minimaal 1 uur van te voren.

Plaats de spareribs indirect boven het vuur op ongeveer 105-120 graden. Laat de spareribs 2,5 tot 3 uur op deze temperatuur garen. Haal vervolgens de spareribs van het vuur en pak deze in aluminiumfolie, samen met wat vloeibare boter en basterdsuiker. Plaats de ingepakte spareribs terug en gaar nog 1,5 tot 2 uur door op dezelfde temperatuur. Pak de spareribs uit. (Let op: de spareribs en de folie zijn heel heet, gebruik dus hittebestendige handschoenen)

Plaats de spareribs nu weer terug op het rooster en smeer in met je favoriete BBQ-saus. Laat nog ongeveer een uurtje doorgaren tot de gewenste bite is behaald. Smeer de spareribs tussendoor iedere 20 nog even in met de saus.

Recepten
Extra informatie
Herkomst Nederland
Ingrediëntendeclaratie 100% varkensvlees
Allergie Allergenenvrij, Glutenvrij, Lactosevrij, MSG-vrij, Notenvrij
Opslagconditie Diepvriesproduct ≤ -18ºC
Rijping Niet gerijpt
Manier van afmesten Niet van toepassing
Bereidingsmethode Barbecue, Oven
voedingswaarde energie: 290kcal, vet: 20g, koolhydraten: 0g, eiwitten: 23g
Reviews

Klantenreviews 42 item(s)

Verrukkelijk
Ribs besteld de 1200 Gr. Deze op de 3-2-1 manier bereidt. Deze waren zo mals en er bleef geen vlees aan het bot zitten echt heerlijk!!! Zeker weten dat deze voortaan bij elke gelegenheid de BBQ opgaan
product
Review by Barry franssen / (Geplaatst op 18-09-2019)
Goede ribben ondanks mager vs doorspekt
Zeker lekkere ribben, blijft alleen altijd zoeken naar het goed garen van het magerdere dikke vlees en de spareribs zelf dat meer doorspekt is. Het dikke buitenste vlees is daarom een goeie kanshebber om droog te worden, en dat is gewoon zonde. Lekkere ribben, maar volgende keer weer iberico of baby back ribs.
product
Review by Marcel / (Geplaatst op 09-10-2018)
Geweldige spareribs
Ik heb 2 strengen, van 1kg, besteld, ontvliesd, wat vet weg gesneden (alleen harde stukjes of waar het te veel was) en gemarineerd. Low en slow (105/120 gr) op mijn weber kettle en na 5 uur en 20 min waren deze klaar. Smullen! Gaan we vaker bestellen ;).
product
Review by Iemand / (Geplaatst op 25-07-2018)
Smullen
Want wat hebben we zitten smullen, echt heel erg lekker vlees. Ik had de spare ribs extra dik bevleesd besteld en afgehaald op locatie. Ter plekke een rub en een bbq saus van Three Little Pigs gekocht en die hebben we gebruikt/gegeten bij de ribs.
Door een buurman die ook fervent bbq man is, ongeacht het weer, zijn we bij jullie terecht gekomen en het zal absoluut niet de laatste keer zijn dat we iets hebben besteld bij jullie.
product
Review by Noortje / (Geplaatst op 01-03-2018)
beste ribs ooit gehad.
afgelopen weekend deze ribben klaargemaakt op de weber. eerst schoongemaakt en 24 uur in een zelfgemaakte marinade en daarna op de weber. Ik doe niet aan valsspelen door voor te garen in de oven of te koken dus ze moesten lekker lang en langzaam op ongeveer 130 graden blijven liggen. Na ongeveer 2 uurtjes en een paar keer kwasten ingepakt in de folie. Uurtje in de folie op de grill, uitgepakt en weer even los op de grill en toen uitgeserveerd. Zo zeg, ik durf eerlijk te zeggen dat ik nooit eerder zo lekker en zo malse ribs heb gehad als deze. Niet slecht voor een eerste keer van A tot Z helemaal zelf alles gedaan.
enige minpuntje is dat er wel redelijk wat vet aan zat.

volgende keer bestel ik een doos van 10kg en dan ga ik verschillende rubs en marinades proberen.
product
Review by Erik van Kemenade. / (Geplaatst op 15-01-2018)
Super smullen
2 flinke strengen op de Kamado Joe gedaan. 3-2-1 methode en het vlees viel van de botten. Wijze les geleerd. Ik bestel nooit meer spareribs via een ander, wat waren deze lekker.
product
Review by Karel / (Geplaatst op 29-12-2017)
Zeer mooie ribs!
Prima ribs gewoon netjes en lekker dik. 50min in folie op direct vuur en daarna nog 20/30min indirect en ondertussen lakken. En dan smullen maar!
product
Review by Michael / (Geplaatst op 26-07-2017)
Fantastische Spareribs
Ik heb de spareribs nu al voor de derde keer besteld. De spareribs zijn net zoals ze staan omschreven dik bevleesd. mijn kinderen die normaal niet van spareribs houden vinden deze heerlijk vanwege het lekkere vele vlees wat eraan zit. Klaar gemaakt op de manier zoals velen al hebben beschreven.
product
Review by Graham / (Geplaatst op 21-05-2017)
Mooi maar vlees iets te mager (=droog)
Het zijn zeker mooie, dikke ribs die er indrukwekkend uitzien. Helaas zijn vond ik ze wat lastig te bereiden omdat het vlees hele magere en vette delen bevat. De magere delen werden bij mij wel erg droog waarbij de vette delen wel lekker bleven. Ik hou het dus bij 'normale' spareribs in de toekomst
product
Review by T. Pasman / (Geplaatst op 16-05-2017)
Superlekker, kidssmullen ervan
Heerlijke spareribs voor een low en slow sessie. 5-6 uur garen op 110 - 120 graden op een koekblik bbq. Zelfs dan erg lekkere ribben!
product
Review by Marcel / (Geplaatst op 09-05-2017)
Geweldige echte ribs!
Heerlijke dikke ribs! Echt weer eens goede spareribs gegeten! Eerst gekookt voor 2 uur in ketjap/knoflook. Daarna heerlijke saus van beef&steak gebruikt om de spareribs mee te marineren om ze vervolgens af te maken op de bbq! Heerlijk mals, vielen van het bot zo mals waren ze!
product
Review by Ruby / (Geplaatst op 03-05-2017)
Beetje vet
De ribs waren echt ontzettend dik! Alleen jammer van het vet tussen de ribs en het dikke vlees, dit was niet lekker. Zag er wel heel erg mooi uit
product
Review by Larsvankeulen / (Geplaatst op 27-04-2017)
Perfecte kwaliteit
Twee strengen besteld van totaal 2 kilo (1 kilo per streng. Goede kwaliteit en inderdaad dik bevreesd.

Qua bereiding heb ik een iets ingekorte 3-2-1 methode gehanteerd: 2,5-1,5-0,75 op 110 graden. Hoewel ze lekker waren vond ik ze nog iets droog en iets te weinig mals. Ieman tips? Ik lees dat de ene ze in 3 uur supermals krijgt en de ander in 6 uur/3-2-1?
product
Review by Jsn / (Geplaatst op 20-03-2017)
Fantastische spareribs
Voor het eerst low and slow op de Weber bbq deze spareribs klaargemaakt volgens het recept op de website. Wat een geweldig succes. Nog nooit zulke lekkere spareribs gegeten.
In 1 woord FANTASTISCH.
product
Review by O. Reitsma / (Geplaatst op 26-12-2016)
Wederom goed
Tsja wat moet je hier nog van zeggen. Wederom goed. Voor mij geen andere meer
product
Review by Peet / (Geplaatst op 21-11-2016)
Eindelijk weer eens echte ribs.
Eindelijk weer eens echte ribs. Top!
Goede laag vlees op een nette streng. Keurig verpakt en heerlijk van smaak.
Tip voor liefhebbers... ALTIJD eerst dat buikvlies er af trekken. (B&S; zou je ook bij jullie uitstekende verhaal moeten opnemen voor de niet zo kundige BBQ-er)
product
Review by rob neugebauer / (Geplaatst op 23-09-2016)
Prima ribs!
Prima ribs! Lekker klaar kunnen met het Last Meal Ribs recept op AmazingRibs.com! Resultaat mocht er zijn getuige: twitter.com/#!/jeroenvanpelt/status/102444367654039552. Scepsis over online bestellen is nu wel verdwenen in mijn omgeving :-)
product
Review by Jeroen van Pelt / (Geplaatst op 23-09-2016)
Goede spareribs, zonder al te veel vet
Goede spareribs, zonder al te veel vet. Ik kook ze voor in water met soepgroenten en kruiden. Als ze bijna gaar zijn, laat ik een paar uur marineren in om het even wat voor marinade (toevoegen als de ribs nog warm zijn, zodat ze optimaal smaak opnemen). Vervolgens op de barbeknoei of in de oven.
product
Review by Caroline Putter / (Geplaatst op 23-09-2016)
Heerlijke spare ribs
Heerlijke spare ribs! Na 3 uur roken en moppen valt het vlees mooi van het bot.
www.bbqpitboys.com
4 sterren omdat er altijd iets te verbeteren valt. Beste kwaliteit wat ik in Nederland heb kunnen bestellen.
product
Review by Maurice / (Geplaatst op 23-09-2016)
Super bevallen!!
Bestellen via beef en steak is mij super bevallen! Vlees was goed bezorgd en was nog diep bevroren! De ribs waren super goed! Eindelijk weer een goed adres voor onbewerkte spare ribs en dat nog voor een mooie prijs.
product
Review by Gabor / (Geplaatst op 23-09-2016)
Kwaliteit prima, ribs liepen alleen nogal oneverredig af
Bezorging: Via gekozen afhaalpunt opgehaald (op dag van aflevering). Vlees prima bevroren gebleven en keurig ingepakt. Aan zowel boven als onderzijde van de verpakking zijn ijspacks geplaatst. Het aantal bestelde kilo's spareribs was afgerond naar boven.
Vlees pluspunt: Kwaliteit prima, verhouding vlees/vet goed.
Vlees minpunt: De ribs lopen nogal onevenredig af, waardoor er flink minder vlees aan de ribs zit vanaf ongeveer de helft. Ik heb gekozen voor een bestelling per kilo, wellicht dat bestelling per hele streng dit probleem (gedeeltelijk) verhelpt? Ervaringen?
product
Review by Maarten van den Adel / (Geplaatst op 23-09-2016)
Deze ribs van Beef en Steak waren uitstekend te noemen!
In Nederland zijn goede ongemarineerde ribs best moeilijk te vinden. Deze ribs van Beef en Steak waren uitstekend te noemen! Lekker inwrijven met een Kanses city rub en 3 uurtjes op de laagste stand van de gass grill leggen (laatste half uur nog wat goede BBQ saus erop smeren). Super mals en overheerlijk!
product
Review by Jeoffrey Beckers / (Geplaatst op 23-09-2016)
Compliment over het vlees !!!
Helemaal toppie!!!
Op internet lekker zitten zoeken wat mij de lekkerste manier van klaar maken lijkt,
En gewoon uit geprobeerd. zal kleine uitleg geven wat ik gedaan heb maar voordat ik hier mee begin compliment over het vlees:
Echt perfect gá zeker snel weer bestellen.
Spareribs ontdaan van vlies ,ingesmeerd met mosterd en daarna ingesmeerd met mee bestelde RUB ( ook heel lekker )
In plastiek zak en 24 uur laten in trekken.
Volgende dag 3 uur op BBQ ( indirect vuur) 90 a 120 gr en om het half uur besproeien met Appelsap.( spuitfles gevuld)
Hierna 1 uur op 200 a 225 gr (indirect vuur) en door gegaan met de appelsap
Geweldig !!!!!! En heerlijk
Kost even tijd maar dan heb je ook wel iets bijzonders ( verdient dit vlees ook wel vind ik)
product
Review by Aad Luthart / (Geplaatst op 23-09-2016)
Super spareribs!
Super spareribs! 2 strengen van in totaal 1500 gram ingesmeerd met de rub en 24 uur in de koelkast. Daarna op kamertemperatuur laten komen en 105 minuten in de oven op 120 graden. Vervolgens de spareribs uit de oven en daarna bestrooien/insmeren met een paar eetlepels donkere basterdsuiker. Vervolgens in de folie en opnieuw in de oven (op 120 graden). Na 1 uur opnieuw uit de oven. Vervolgens de ribs bestrijken/insmeren met Jack Daniels glaze Smokey Sweet en nog 45 minuten in de oven (zonder folie). Heerlijk mals en zoet! Topgerecht!
product
Review by Floris de Weerd / (Geplaatst op 23-09-2016)
Top product
Top product. Echt superdik met echt veel ribkarbonadevlees eraan. Netjes tempereren in de koelkast, 3 uur vtv (Memphis style) dry rub erop. Daarna 7 uurtjes (in mijn geval) op 107°C op de BBQ met droge hickory houtsnippers in een aluzakje met paar gaatjes erin, tot ie goed doorbuigt, maar niet breekt als je 'm aan 1 kant optilt. Verder doorbuigen geeft barsten. Koud in de BBQ plaatsen is belangrijk, want dan trekt het die smaakvolle vochtige hickoryrook aan. Ik had 2 x 1,5 kg besteld. Kostte bij de lokale slager 50% meer, incl. de bezorgkosten!
product
Review by Tom Slijkerman / (Geplaatst op 23-09-2016)
Top vlees. Dit ga ik zeker nog een keer doen!
Gisteren op ons midzomernachtfeest 8 strengen spareribs op de bbq gehad. Omdat ik niet zo'n grote bbq met deksel heb( maar wel een redelijk grote open bbq) eerst 80 minuten op 120 graden in m'n home made saus voorgegaard. Voorafgaand een goede 12 uur gemarineerd. Tijdens t feest nog even een 15 op direct vuur. Helemaal top, veel enthousiaste reacties. Top vlees. Dit ga ik zeker nog een keer doen!
product
Review by Joost / (Geplaatst op 23-09-2016)
Heerlijk
Op aanraden van velen en na het lezen van de referenties heb ik het vandaag ook eens geprobeerd om deze spareribs te maken.
Heb mezelf wel overtroffen. Uiteraard helpt het ook wel dat het van zo een uitmuntende kwaliteit was :-)
Heb het basis recept aangehouden om mee te beginnen > beef en steak rub > 4 uren indirect op 110 graden > insmeren met die heerlijke stockyard saus en direct afgrillen. Niets meer aan doe ,niets aan veranderen !!!! Heerlijk
product
Review by Miranda De Kubber / (Geplaatst op 23-09-2016)
Zeer de moeite waard!
Prima spareribs, goed van smaak. Op twee manieren bereid: voorgegaard in een eigen gemaakte (Indonesische) marinade en de tweede serie met een door B&S geleverde rub, voorgegaard in een elektrische oven (daarvan is de temperatuur perfect regelbaar) Als laatste geroosterd op de Weber BBQ. Zeer de moeite waard!
product
Review by Govert Pruissen / (Geplaatst op 23-09-2016)
Uitstekende ribben
Uitstekende ribben! Dik bevleesd en heerlijk mals. In de rub en voor 5 uur indirect op de weber: mals met nog een beetje bite! Kost misschien wat meer, maar dat zijn ze zeker waard! Aanrader!
product
Review by S. Noort / (Geplaatst op 23-09-2016)
Fantastische ribs!
Fantastische Ribs ! Er werd al gezegd dat ze dik bevleesd waren en dat was geen geintje ! 4 1/2 op de Weber bij 110 graden, daarna afgemaakt met die fantastische Stockyard saus, smullen ! Gelijk weer 8 kilo besteld :-)
product
Review by Dennis / (Geplaatst op 23-09-2016)
De mooiste en lekkerste spareribs ooit gemaakt/gegeten.
De mooiste en lekkerste spareribs ooit gemaakt/gegeten. Lekker dik bevleesd. De ribs ingesmeerd met de All purpose rub die ik bijbesteld heb. 3 uurtjes op de bbq. Daarna ingepakt in de folie met boter en basterdsuiker. Terug op de bbq zodat alles goed gekaramleiseerd was. Toen uitgepakt en ingesmeerd met de bbq saus en toen nog even terug op de bbq. Waarschijnlijk staat dit nu iedere week op het menu!
product
Review by A. van Gestel / (Geplaatst op 23-09-2016)
Wat een smaaksensatie
Ongelooflijk LEKKER. Wat een smaaksensatie. Heerlijk mals en veel vlees.
Al een paar keer besteld bij B&S en blijft super.
product
Review by Tom Hendriks / (Geplaatst op 23-09-2016)
Het resultaat was voortreffelijk, botermalse ribbetjes
Echt een favoriet van mij, vandaag op de 3-2-1 methode klaargemaakt in de UDS, tijdens de folie periode met donker bruine basterd suiker, appelcider en een klontje roomboter. Laatste uurtje in gesopt met Memphis red saus. Het resultaat was voortreffelijk, botermalse ribbetjes, ik heb mijn bord moeten verdedigen tegen grijpgrage handen. @ Beef en Steak, wederom een top product.
product
Review by Thijs / (Geplaatst op 23-09-2016)
Deze gaan zeker weer besteld worden!
Gisteren de Strengen van 1750g klaargemaakt op een Weber.
Methode gebruikt zoals hier op de site beschreven.
Lekker veel vlees en super levering.

Deze gaan zeker weer besteld worden!
product
Review by Han van Oostends / (Geplaatst op 23-09-2016)
Beste spareribs ooit
Laatst een 1500gr verpakking slow gegaard zoals beschreven in het recept dat er bij zat, beste spareribs ooit!
Echt goed bevleesd, en het vlees viel zo van het bot af, nu meteen weer 3 verpakkingen besteld!
product
Review by Erik V. / (Geplaatst op 23-09-2016)
Top spareribs
Top spare ribs, mooi gesneden met goed vlees en randje spek wat er vaak afgesneden wordt door een slager, ehh, portioneerder. Nat gemaakt met mix van balsamico en honing, goede rub er op en op 90 graden 3 uur roken en 3 uur doorgaren. Elk uur glaceren met de balsamico-honing mix. Veel beter wordt het niet, mals, sappig, goede bite en het randje spek geeft 'm net dat beetje extra! Aanrader.
product
Review by Edwin / (Geplaatst op 23-09-2016)
Prachtige mooie dikke vlees ribs
Ik ben een beginneling heb nog niet zo lang geleden B&F ontdekt. o.a. deze spare ribs besteld. Wat een prachtige mooie dikke vlees ribs. Zo heb ik ze nog nooit bij een slager kunnen kopen. Ze waren echt heerlijk! :)
product
Review by Yenk Agard Woudenberg / (Geplaatst op 23-09-2016)
Weer heel goed
Babyback ribbels (hele dikke) en een kalfsrib. In een fijne plakkerige ketjapmarinade. 2,5/1,5/1 uur bereiding. Was weer heel goed hoor. Tot de volgende bestelling!
product
Review by D. ter Veen / (Geplaatst op 23-09-2016)
Werkelijk voortreffelijk
De spareribs waren werkelijk voortreffelijk tot de volgende bestelling
product
Review by Henk B. / (Geplaatst op 23-09-2016)
Hmmmmmmmmm
Na 6 strengen van deze perfecte ruim bevleesde Ribbs te hebben ontvliesd, afgespoeld en droog-gedept, heb ik ze lichtjes ingevet met olijfolie en ruim opgezet met een mix van 50/50 all Purpose Rub en LetzQ Pork Rub. In twee braadschalen afgedekt met alufolie een kleine 16 uur (nachtje en ochtend) in de koelkast laten marineren.
Daarna een kleine 2 uur onafgedekt met de botjes naar beneden op 75/80 graden in de smoker (Mountain type) met een buideltje Hickory/Beuken chips. Daarna de Ribbs helemaal afgedekt met alufolie en nog een uurtje laten doorgaren.
Voorts in 10 minuten afgegrild op 120 graden met een paar lagen laag American stockyard Southern Blues.
Het was voor mij de eerste keer om op deze manier ribbs te roken/grillen/BBQen, en ik heb nog nooit zoveel "hmmmmmmmmm wat zijn die lekker"gehoord. ;)
product
Review by Jimmy / (Geplaatst op 23-09-2016)
Fantastisch
Fantastische Spareribs extra dik bevleesd met Stockyard rub... 1:00 op 90gr, 1:30 op 1:15 in alu, daarna afgebakken.
product
Review by J. Schaaf / (Geplaatst op 23-09-2016)
Drillerig vet
Na meerdere keren tot volle tevredenheid de baby back Ribs te hebben besteld heb ik deze keer de extra bevleesde Ribs besteld omdat de baby back Ribs waren uitverkocht. Wat was dit een tegenvaller! Het extra bevleesde bestond vooral uit drillerig vet en nauwelijks uit vlees. Uiterst teleurstellend!
product
Review by Peter Maurits / (Geplaatst op 18-09-2016)

Schrijf uw eigen review

Hoe waardeert u dit product? *

 
1 1 ster
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
product

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten:

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.