Livar Kloostervarken

Livar Kloostervarken

Livar Kloostervarken

Livar Kloostervarken

In 1999 bedachten 5 varkensboeren in Limburg uit ontevredenheid van hun toenmalige werk en leven, het Livar varken. Dit varken moest zich gaan onderscheiden in smaak, vleeskwaliteit en dierenwelzijn. Na een ontdekkingsreis door Spanje, waar het Iberico varken al volop werd gehouden, werd in Nederland begonnen met een strenge selectie van varkensrassen. De uiteindelijke, ultieme kruising werd gehouden op Abdij Lilbosch in Echt (L). Daar lopen de varkens nog steeds rond en worden verzorgd door de op de abdij wonenende monniken. Door de populariteit en gebrek aan ruimte op de abdij, werkt Livar inmiddels met een zevental boederijen die de omgevingen en werkwijze zoals op de abdij, zo goed mogelijk nastreven. Kwaliteit en dierenwelzijn worden zeer streng gecontroleerd.

Het product

Livar varkensvlees kenmerkt zich door de mooie marmering en ruime vetlaag op het vlees. Smaken zitten geconcentreerd in vetten. Het vet tussen de spieren komt bij de bereiding vrij. Vele restaurants hebben dit prachtige vlees al sinds het begin op de kaart staan. Het vlees is zo mooi van smaak en structuur dat zelfs de delen die normaal het gehakt in gaan nog worden gebruikt voor de mooiste gerechten. De sukade, de Picnic en de Boston Butt zijn hier wel de smakelijkste voorbeelden van.

Contact

De teamleden van Beef&Steak zijn zelf gaan kijken op deze prachtige abdij en waren zeer onder de indruk van de werkwijze en passie waarmee Livar werkt. Wilt u meer weten over Livar of over één van onze andere producten? Dan kunt u altijd bellen (0172-577147) of u kunt naar ons mailen.

Van hoog naar laag sorteren

25-37 of 37

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Zoekt u iets heel speciaals?

Wij helpen u graag.