Select your own delivery date
Ordered before 11 am, delivered the same evening
Free delivery for orders above €75
Recyclable packaging

Duck breast fillet with skin

Item number: 1501
5,0

In stock





Every package counts 2 fillets.
  • Not satisfied? Money-back guarantee!
  • Order before 11:00 AM for same day delivery
  • Free delivery in NL for orders above €75
  • 9,3 review score out of 19.485 reviews
About this product
Marvelous Duck breast with skin. The fillet is very tender and has also a gorgeous taste. Pitmaster X will show you in this video how to grill a gorgeous duck breast:
Preparation

Ingrediënten:- Barbarie eendenborstfilets- Zout- Peper- Olijfolie- Optioneel: verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of salieBereidingswijze:1. Verwijder eventuele verpakking en dep de barbarie eendenborstfilets droog met keukenpapier. Laat ze op kamertemperatuur komen terwijl je de volgende stappen uitvoert.2. Maak met een scherp mes diagonale sneden in het vel van de eendenborst, maar niet zo diep dat je het vlees raakt. Dit helpt om het vet tijdens het bakken beter te laten smelten en het vel krokant te maken.3. Breng het vlees aan beide kanten royaal op smaak met zout en peper. Je kunt ook verse kruiden zoals tijm, rozemarijn of salie over de eendenborstfilets strooien voor extra smaak.4. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur. Leg de eendenborstfilets met de velkant naar beneden in de pan. Het eigen vet van de eend zal langzaam smelten en het vel krokant bakken.5. Laat de eendenborstfilets ongeveer 6-8 minuten braden op de velkant. Het is belangrijk om geduld te hebben en het vlees met rust te laten, zodat het vel mooi krokant kan worden.6. Draai de eendenborstfilets om en bak ze nog eens 2-4 minuten op de vleeskant, afhankelijk van hoe roze je het vlees wilt hebben.7. Om de juiste gaarheid te bepalen, kun je de kerntemperatuur van het vlees controleren met een vleesthermometer. Medium-rare eendenborstfilets moeten een kerntemperatuur van ongeveer 54-57°C hebben.8. Haal de eendenborstfilets uit de pan en laat ze 5-10 minuten rusten voordat je ze aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de sappen zich gelijkmatig door het vlees kunnen verspreiden.9. Snijd de eendenborstfilets in plakjes en serveer ze met bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree, gegrilde groenten of een frisse salade.Door deze stappen te volgen, kun je genieten van heerlijk sappige en smaakvolle barbarie eendenborstfilets met een knapperig vel. Smakelijk eten!

More Information
Provenance Europe
Ingredients 100% duck
Storage Frozen ≤ -18ºC
Aging Not aged
Cooking method Barbecue, Oven, Skillet
Sort Poultry
SKU 1501
Reviews
Eelco
August 2015
Eelco
Heel erg smakelijk voor op de barbecue dit maal op kolen bereidt. In het vet eerst een ruitpatroon gesneden en daarna op de zijde waar het vet zit gegrild tot het knapperig was daarna omgedraaid en met behulp van een kernthermometer op de gewenste temperatuur gebracht. Iedereen was er laaiend enthousiast over.
Robert
July 2014
Robert
Heerlijke eendenborst. In de pan gebakken port sausje erbij was super. Binnenkort weer bestellen en dan op de Big Green Egg proberen...
Richard Gough
February 2014
Richard Gough
Not the cheapest duck breasts to be found but once you have tasted them there is no going back. Absolutely gorgeous. Served with a parsnip tatin grapefruit and ginger sauce and little potato cakes cooked in the duck fat.
Thomas Krag
May 2013
Thomas Krag
Beautiful duck breasts delivered in a nice thermo package with a cooling element. The meat was not contaminated which was a worry of mine but Beef & Steak did a great job! The breast cooked up nicely. The skin is a little less fatty than usual which means it crisped up perfectly and the remaining fat/skin was tender and beautiful. I'll definitely order my duck from here.
Alexander
January 2013
Alexander
Ik kan er niet veel aan toevoegen. Zie onderstaande revieuws. Maar in 1 woord...heerlijk. Dit eet je zo weg en dan wil je er eigenlijk nog wel 1:)
Write Your Own Review
You're reviewing: Duck breast fillet with skin
loader
Loading...

check-circle You submitted your review for moderation.

Vaak samen gekocht
grillworst-met-kaas-kip
Poultry
€10.95
Heyde-Hoeve-Rack-of-Pork
Pork
ca. 2600 gram
€57.29
oerhammetje-gegaard-wroetvarken
Pork
ca. 225 gram
€5.49
grillworst-met-kaas-varken
Pork
€11.95
iberico-spies-naturel
Iberico Pork
ca. 300 gram
€9.95
livar-oerhammetje
Livar Pork
ca. 225 gram
€3.69
€3.14
gildehoen-bbq-worst
Gildehoen Poultry
€9.99
lamsspies-provenciaal-gekruid
Lamb
ca. 200 gram
€11.99
livar-rack-of-pork
Livar Pork
ca. 400 gram
€12.79
Uruguayan Grain-Fed Whole Rib Eye
Angus Beef
ca. 1600 gram
€117.99

Related products



dust2dust-rub
Rub
€9.95
king-cacao
Rub
€11.95
€7.50