Hoe bereid je een knapperige crackling?
21 February 2020
Crackling is het knisperende krokante zwoerd van een varkensbuik of speenvarken. Maar hoe zorg je ervoor dat het zwoerd ook daadwerkelijk zo knapperig van de b...
Mei, de maand van het Kalfsvlees
01 May 2019
Het ontstaan van de markt voor kalfsvlees
Ruim 10 jaar na de Tweede Wereldoorlog was er in Nederland een periode waarin veel kalveren werden geboren, voornamelijk door de bloeiend...
Kies voor duurzame kip en boerenscharrel kip
25 January 2019
Ben je op zoek naar kip? Liefst duurzaam en smakelijk, niet dat er een emmertje water uitloo...
Kelly Bronze, bred to be wild
13 December 2018
Bred to be wild, dat klinkt misschien vreemd. Kelly Bronze kalkoenen zijn natuurlijk gefokt maar worden 'free range' gehouden en ...
Kerstmenu van LeBox
12 December 2018
Soms heb je tijd om uitgebreid te koken en soms kies je voor gemak. Je kerstdiner bijvoorbeeld, is een tijdrovende klus. Heerlijk natuurlijk, om zelf aan de slag te gaan met een hele kalko...
Zin in een braadstuk?
24 April 2018
Roast is de Engelse naam voor een braadstuk. Iets is een braadstuk als het een pond (500 gram) of meer weegt en aan het stuk wordt bereid...